Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity ScrollView
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar,
Unity'de scrollview yaptım. Scrollview düzgün bir şekilde çalışmasına rağmen hata veriyor. Hata mask componenti ekli iken veriyor. Mask component yokken hata vermiyor. Ama benim mask componentini eklemen gerekli. İşin ilginç yanı hata vermesine rağmen sistem düzgün bir şekilde çalışıyor.
Resimde hata ve o objenin ınspector bilgileri yer alıyor. Hatayla ilgili bilgisi olan birileri tavsiye verebilir mi?
hatayı vermesinin sanıyorum ki viewport ve diğerlerine obje atanmamış olması, onlara gerekli atamayı yapın. Mesela scrollbar component'ında vertical tikli ancak vertical scrollbar olan kısımda boş obje var. Sanıyorum ki unity sana "Kardeşim sen vertical kullanıyorsun ama vertical scrollbar'ına obje koymamışsın, ben vertical scrollbar olarak ne alacağım?" ya da viewport'u doldur.

Edit: Eğer basit bir scrollview yapacaksan kodla da yapabilirsin, kendi istediğim şekilde scrollview çalışmadığı için kendim yazmıştım onun kodunu Big Grin, çok zahmetli bir şey değil.