Arkadaşlar Merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi oyuna archievement ve leaderboard eklemeye çalışıyorum. Türkçe-ingilizce tutoriallere baktım. Oyunda başarılı bir şekilde login yapıyor. Fakat skor tablosu ve başarıları bir türlü gösteremedim. Sizin bildiğiniz güncel inglizce- türkçe kaynak var mı? Veya bu servisleri eklerken özellikle dikkat etmem bir kısım var mı? Şimdiden teşekkürler.
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
Burdaki işine yarar diye umuyorum.
Aynı durumdayım bir türlü çözüm üretemedim. Siz sorunu çözdünüz mü?
(25-11-2017, Saat: 23:11)Scofailed Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Arkadaşlar Merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi oyuna archievement ve leaderboard eklemeye çalışıyorum. Türkçe-ingilizce tutoriallere baktım. Oyunda başarılı bir şekilde login yapıyor. Fakat skor tablosu ve başarıları bir türlü gösteremedim. Sizin bildiğiniz güncel inglizce- türkçe kaynak var mı? Veya bu servisleri eklerken özellikle dikkat etmem bir kısım var mı? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, bende bu konuda sorun yaşadım. Aşağıdaki videodan yaptım ve şu an çalışıyor. Fakat başka bi oyunumda yine çalıştıramadım.
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
Video da anlatıldığı kadarıyla leaderboard un görünmesi için en az 5 tane başarı eklemek gerekiyor.
(11-12-2017, Saat: 19:30)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! (25-11-2017, Saat: 23:11)Scofailed Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Arkadaşlar Merhaba,
Merhaba, bende bu konuda sorun yaşadım. Aşağıdaki videodan yaptım ve şu an çalışıyor. Fakat başka bi oyunumda yine çalıştıramadım.
Video da anlatıldığı kadarıyla leaderboard un görünmesi için en az 5 tane başarı eklemek gerekiyor.
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda leaderboard ile ilgili sorunumu çözdüm.
Öncelikle uygulamanızı play store a yüklerken google ın sunduğu uygulama imzalama hizmetini kullandınız mı? Eğer kullanmadıysanız bu kısım bir sorun oluşturmuyor. Fakat kullandıysanız karşılaşabileceğiniz bir sorun var. Uygulamanıza leaderboard ekledikten sonra denemek için play store a yükleyip, play store dan uygulamanızı indirip denemeniz gerekiyor. Aksi takdirde çalışmıyor. Ben yüklemeden denemek istiyorum derseniz bununda yolu var. Bunun için Google play hesabınızda ilgili uygulamayı seçip, soldaki menüden sürüm yönetimi altında uygulama imzalama kısmında iki tane sertifika var. Burdaki yükleme sertifikasındaki sha1 parmak izini kopyalayıp, google api console da ilgili uygulamanın kimlik bilgileri kısmında istemci kimliğine yapıştırmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra apk yı play store a yüklemeden deneyebilirsiniz. Fakat unutmayın ki play store a yükledikten sonra api console daki değiştirdiğimiz kısmı eski haline getirmelisiniz. (Eskiden burada Uygulama imzalama sertifikasının sha1 parmak izi vardı.)
Karşılaştığım bir diğer hata ise projeye google play services eklentisini ekledikten sonra admob reklam eklentisini eklemek leaderboard ı bozabiliyor. Bende login bile olmuyordu. Bunun çözümü ise Unity de Asset->Play Services Resolver->Android Resolver->Force Resolve seçeneğini seçin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin, Çıkan soruya yes demelisiniz. Bu işlem bendeki sorunu giderdi.
Login oluyor fakat leaderboard açılmıyor ise Unity ye leaderboardunuzu tanıtmamış olabilirsiniz. Window->GooglePlayGame->Setup->Android Setup kısmına girin. Burada Resources Definition kısmına play storeda eklediğiniz leaderboard u gördüğünüz sayfada kaynakları al seçeneğine tıklayıp ordaki kodu kopyalayın ve setup tuşuna basın. Daha sonra leaderboard unuzun id sini leaderboard scriptinize kopyalamalısınız. Bu iki işlemi yapmalısınız.
Bilgiler umarım yardımcı olur.