Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yardımcı olabilir misiniz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
2D bir platform oyunu yapmakla uğraşıyorum. Ama yapmak istediğim bi şey var ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. İstediğim şey şöyle:
( Çocuklara İngilizce'yi sevdirmek için yapacağım bir oyun)

Karakterim yürürken karşısına bazı ödevler çıkacak. Bu ödevleri her alışında karşısına bir kelime çıkacak ve bu kelimenin Türkçe anlamı sorulacak.Altta ise 4 şık olacak. Oynayan kişi eğer kelimenin anlamını doğru bilirse oynamaya devam edecek ve puan kazanacak. Eğer canı eksikse bir miktar canı yenilenecek.
Ama yanlış bilirse bir miktar can kaybedecek. Yeteri kadar canı yoksa ölecek.
Bunu nasıl yapabilirim? En azından bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum.
Uğraştırıcı bir oyun. Kullanacağınız tüm kelimeleri tek tek girmeniz gerekiyor. Öncelikle özel bir class oluşturup 2 string değeri atayın, biri ingilizce biri türkçe, ve bunları list şeklinde veya array şeklinde bir objenin içinde tutun. Ödevi aldığı zaman bu database'den rastgele bir kelime seçin (Random.range) ardından 3 farklı türkçe kelime seçin ama if koşulu ile bunların doğru cevap olmadığından emin olun, sonrasında doğru cevabı yerleştirin. "Instantiate" komutu ile şıkların gözükeceği objeleri canvas'da klonlayabilirsiniz. Ordaki objelere de sanıyorum bir class ayarlamalısınız ki doğru cevap olup olmadığını kontrol edebilesiniz. Şu anlık aklıma bu uzun yöntem geldi
(08-02-2018, Saat: 18:06)No_99 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Uğraştırıcı bir oyun. Kullanacağınız tüm kelimeleri tek tek girmeniz gerekiyor. Öncelikle özel bir class oluşturup 2 string değeri atayın, biri ingilizce biri türkçe, ve bunları list şeklinde veya array şeklinde bir objenin içinde tutun. Ödevi aldığı zaman bu database'den rastgele bir kelime seçin (Random.range) ardından 3 farklı türkçe kelime seçin ama if koşulu ile bunların doğru cevap olmadığından emin olun, sonrasında doğru cevabı yerleştirin. "Instantiate" komutu ile şıkların gözükeceği objeleri canvas'da klonlayabilirsiniz. Ordaki objelere de sanıyorum bir class ayarlamalısınız ki doğru cevap olup olmadığını kontrol edebilesiniz. Şu anlık aklıma bu uzun yöntem geldi

Kodlama dünyasında çok yeniyim. Açıkçası pek anlamadım. Eğer daha basit tutulabiliyorsa daha basit tutabilir misiniz?
Yapman gereken çok zor değil aslında başlangıç olarak platfrom oyununu yap daha sonra soru sorma bölümlerini ekleyebiliriz sana o kısımda yardımcı olabilirim.
(09-02-2018, Saat: 15:41)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Yapman gereken çok zor değil aslında başlangıç olarak platfrom oyununu yap daha sonra soru sorma bölümlerini ekleyebiliriz sana o kısımda yardımcı olabilirim.

Sizinle nereden iletişime geçebilirim? Smile
(09-02-2018, Saat: 18:03)deaderuly Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(09-02-2018, Saat: 15:41)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Yapman gereken çok zor değil aslında başlangıç olarak platfrom oyununu yap daha sonra soru sorma bölümlerini ekleyebiliriz sana o kısımda yardımcı olabilirim.

Sizinle nereden iletişime geçebilirim? Smile

Özel mesaj olarak discord bilgilerimi atıyorum size .