Merhaba arkadaşlar, 2 boyutlu bir resim var elimde. Bunu sürekli olarak z ekseninde döndürme işlemi yapıyorum. Resmin pivot noktası "center" olmasına rağmen resim dönerken tam olarak kendi ekseni etrafında dönmüyor. Center noktası tam resmin ortası değil galiba. Bu yüzden dönerken görüntü olarak göze hoş gelmeyen bir hareketi var. Döndürme kodum ve resim ile ilgili resimler aşağıda yer almaktadır. Yardım ederseniz sevinirim.(Not resmi kendim yükseklik ve genişliği aynı olacak şekilde çizdim. Yine center noktası tam ortasında değilmiş gibi.)
Kod:
void Update () {
transform.Rotate(0, 0, Time.deltaTime * speed );
}
Boş bi gameobject oluşturup resmi onun içine koyarsan belki çözm olabilir. Daha sonra resmi değil boş gameobject'i döndurursun.
Animasyon ile yapabilirsiniz, kod ile uğraşmanıza gerek kalmaz.
Sprite Editorden tam olarak Center'da mı değil mi diye kontrol edebilirsin aslında ama eğer resim boşluksuz olarak png formatında attığında otomatik center'a alacaktır pivot'u eğer kullanırken center'ı yanlış geliyorsa 2 seçeneğin var ya sprite editor'den değiştirebilirsin yada tekrardan photosop vb programlarla resmi editleyerek.
Cevaplarınız için teşekkürler. Büyük ihtimalle resimden kaynaklı. Animasyonla da yaptım. Sonuç değişmedi. Sprite editörden pivot noktasını değiştirdim. Daha öncekine göre biraz daha iyi gibi. Tekrardan teşekkürler.
(12-02-2018, Saat: 14:09)Scofailed Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Cevaplarınız için teşekkürler. Büyük ihtimalle resimden kaynaklı. Animasyonla da yaptım. Sonuç değişmedi. Sprite editörden pivot noktasını değiştirdim. Daha öncekine göre biraz daha iyi gibi. Tekrardan teşekkürler.
Rica ederim ne demek kolay gelsin