Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Touches uzaklık hesaplama sorunu ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar merhaba ; 
Forumda yeniyim araştırma yaparken buldum dokunmatik ile ilgili bir sorunum var.

şimdi soyle anlatayım ;

ekranda ilk dokundgumun noktanın pozisyonu ile ikinci dokundugum noktanın pozisyonu arasındaki mesafeyi gerçek boyutlu olcmesini istiyorum.
ornegin 
iki parmagımı dokundugum zaman metreyle olctugum zaman arasında ki mesafe 2 cm.

şimdi soruna gelelim şirketimizde test cıhazırmız bir tablet yatay ekranda actıgım zaman  mesafeyi doğru hesaplıyor 4 cm diyor.ama Kendi kullandıgım telefonda samsung s6 aynı iki dokunus mesafısnı yanlıs hesaplıyor.
gunlerdir arastırmamıza ragmen bir sonuc bulamadık iki dokunuz arasındaki mesafenin her ekran da aynı olmasını nasıl saglayabiliriz.

cunku iki nokta arasındaki mesafe her yerde aynıdır soyle bir ornek daha vereyim.

bir oyuncak var ve altında dokunmatik sensorler var ve arasındaki mesafe 3 cm. bu net.
bu mesafeyi tablette de telefonda da  yatay yada dikey de de sadece bu iki dokunus arasındaki mesafeyi nasıl hesaplarım ? 
distance fonksiyonu istedigimi vermiyor.
Ne demek istediğini az çok anladım sanırım , oyundaki nesnenin pozisyonunu değil , ekrana tıkladığın pozisyonu  alıyorsun ama yapmak istediğin sey mümkün değil , 2 parmağının ekrandaki pozisyonunu alıyorsan bu değer sürekli farklı cihazlarda değişir (ekran boyutu değiştiği için) , ama oyunun içindeki bir nesneyi  tıklayarak seçip distance fonksiyonu ile arasındaki mesafeyi aynı bulursun . yada 2 parmakla tıkladığında tıkladığın yerde , 2 tane geçici empty game object (boş bir nesne) oluşturarak distance fonksiyonu ile arasındaki mesafeyi aynı bulabilirsin . Umarım yardımcı olur .
hocam günaydın yardımcı oldunuz. aslında bende artık cıkıs olarak bunu dusundum tıkladıgım yerde iki obje olusturup arasındaki mesafeyi bulmak hem cok daha mantıklı hemde daha dogru sonuc verecek gibi ben bunu arastırayım bi cok tesekkur ederim cevabınız için