Arkadaşlar merhaba, Unity oyun motorunu kullanarak bazı oyun projelerini yapmaya çalışıyorum. İşin kodlama kısmını rahat bir şekilde halledebiliyorum fakat tasarım kısmında o kadar yetenekli birisi değilim. Oyunun tasarımı güzel olmadığından oyunun oynanması veya diğer oyun projelerimin iyi olması haliyle zor oluyor. Bu yüzden oyunu yayınlayıp yayınlamamak konusunda gidip geliyorum veya oyunu devam ettirmek gibi bir çaba içerisine giremiyorum. Oyunda kullandığım tasarımların büyük kısmını hazır ücretsiz olanlardan alıyorum geri kalanı ps ve aı'de kendim tasarlamaya çalışıyorum.Görsel işlerde iyi değilim. O yüzden hani kullandığım tasarımların uyumlu olup olmadığı veya oyun türüne göre kullanılacak tasarımların neler olacağı gibi konularda çok beceriksizim. Genel olarak oyunlarımdaki tasarımların daha güzel olması neler yapmam gerekir? Her türlü bilgi ve kaynaklara açığım. Cevaplarınızı için şimdiden teşekkürler.
Yapacağın oyunun türü ile benzer türler arasındaki oyunlara bakıp tasarımlarını ona göre seçebilirsin.
Bu sitedeki UI'lar ve oyun elementleri güzel:
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! biliyorsundur diye düşünüyorum.
Ses için ise bu siteyi öneririm:
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! her sesin yanında hangi lisans türüne ait olduğu da yazıyor, böylece telif sıkıntısı yaşamadan sesleri rahatça kullanabilirsin. Ayrıca aradığın seslerin çoğunu bulursun diye düşünüyorum.
(04-03-2018, Saat: 11:38)No_99 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Yapacağın oyunun türü ile benzer türler arasındaki oyunlara bakıp tasarımlarını ona göre seçebilirsin.
Bu sitedeki UI'lar ve oyun elementleri güzel: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! biliyorsundur diye düşünüyorum.
Ses için ise bu siteyi öneririm: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! her sesin yanında hangi lisans türüne ait olduğu da yazıyor, böylece telif sıkıntısı yaşamadan sesleri rahatça kullanabilirsin. Ayrıca aradığın seslerin çoğunu bulursun diye düşünüyorum.
Yorumunuz için teşekkürler.
Selamlar,
Bu çok yaygın bir sorundur. Pek çok programcı iyi kod yazmasına rağmen, gerekli olan diğer medya ve varlıkları oluşturmada aynı başarıyı sağlayamaz.
Elbette bu son derece normal, işiniz kod yazmak olabilir ama bu sizi iyi bir müzisyen/grafiker/senarist yapmayabilir.
Durumun kalıcı çözümü elbette kendi alanından sorumlu kişilerle bir ekip kurup projeyi ekip olarak geliştirmektir. Fakat bu Indie geliştiricilerin genellikle sahip olamadığı bir imkan.
Bu sebeple durumu tam olarak çözmese de daha iyiye taşıyabilecek birkaç öneride bulunmak isterim:
- Mümkün olduğunda farklı kaynaktan veri toplayıp analiz edin (Önceki postta @No_99 'un söylediği gibi)
- Fikir danışacak kişiler bulun, insanlar elinizden tutup yardımcı olmaya can atmazlar ama herkes eleştirmen olmaya can atar. Bu kişilerin konuda bilgili kişiler olmasına özen gösterin. Alakasız kişilere sorup canınızı sıkmayın. Size yapılan öneriler yapıcı, "bu olmamış!" değil de "şurasını şöyle yaparsan daha uygun olabilir" şeklinde, olsun. Bu forum bu noktada size yardımcı olabilir.
- Projeye girişmeden önce imkanlarınızı iyi hesaplayın. Eğer elinizden ultra gerçekçi modeller gelmiyorsa, açıkçası zorlamayın. Motivasyonunuzu bu şekilde yok etmek yerine daha gerçekçi bir kurgu üstünden yürümelisiniz. Elinizden gelebilecek projelere girişin, diğerlerini imkan kazandığınız günlere saklayın.
(11-03-2018, Saat: 20:44)vic Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Selamlar,
Bu çok yaygın bir sorundur. Pek çok programcı iyi kod yazmasına rağmen, gerekli olan diğer medya ve varlıkları oluşturmada aynı başarıyı sağlayamaz.
Elbette bu son derece normal, işiniz kod yazmak olabilir ama bu sizi iyi bir müzisyen/grafiker/senarist yapmayabilir.
Durumun kalıcı çözümü elbette kendi alanından sorumlu kişilerle bir ekip kurup projeyi ekip olarak geliştirmektir. Fakat bu Indie geliştiricilerin genellikle sahip olamadığı bir imkan.
Bu sebeple durumu tam olarak çözmese de daha iyiye taşıyabilecek birkaç öneride bulunmak isterim:
- Mümkün olduğunda farklı kaynaktan veri toplayıp analiz edin (Önceki postta @No_99 'un söylediği gibi)
- Fikir danışacak kişiler bulun, insanlar elinizden tutup yardımcı olmaya can atmazlar ama herkes eleştirmen olmaya can atar. Bu kişilerin konuda bilgili kişiler olmasına özen gösterin. Alakasız kişilere sorup canınızı sıkmayın. Size yapılan öneriler yapıcı, "bu olmamış!" değil de "şurasını şöyle yaparsan daha uygun olabilir" şeklinde, olsun. Bu forum bu noktada size yardımcı olabilir.
- Projeye girişmeden önce imkanlarınızı iyi hesaplayın. Eğer elinizden ultra gerçekçi modeller gelmiyorsa, açıkçası zorlamayın. Motivasyonunuzu bu şekilde yok etmek yerine daha gerçekçi bir kurgu üstünden yürümelisiniz. Elinizden gelebilecek projelere girişin, diğerlerini imkan kazandığınız günlere saklayın.
Öncelikle vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler :

Bilgisayar mühendisi mezunuyum ve aktif olarak oyun firmasında proje bazlı çalışıyorum. Üzerinde çalıştığım 2 boyutlu oyun yaklaşık 1.5 ay önce kodlama kısmı bitti fakat tasarım kısmı hala kötü durumda. Çok fazla ücretli ve ücretsiz tasarımlar bulmaya çalıştım. Fakat renklerin uyumu konusunda hiçbir yeteneğim yok. Ekip de bulamıyorum.Birine ücreti karşılığında tasarımı yaptırsam bile oyuna uygun olup olmadığına karar veremiyorum. Oyun temasına uygun uygun olmasa bile oyuna koyup olmuş diyebilirim. Bu konuda galiba yeteneksizim. Tekrardan cevaplarınız için teşekkürler.