Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Collider Belli Açılarda Nesne Geçiriyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar merhaba. Yapmak üzere olduğum oyunda bir kova var ve bu kova bir yerden sonra dönmeye başlıyor. Kovanın çevresini collider ile çevrelemiş durumdayım.

resim

Kova dönmeye başladığı zaman nesneler belli noktalardan içeri giriyor. Mesela kova tam şu açıdayken 90 derece yukarıdan gelen bir nesne kovanın içine giriyor. Ama bazende collidere çarpıp olması gerektiği gibi başka yöne savruluyor.

resim

Kısaca kovada ki colliderler belli açılarda geçişken olurken, belli açılarda nesne geçirmiyor. Eğer ki derseniz geçen nesnenin is.Trigger'ı on durumda, oda değil. Hem Inspector panelinden hemde kod ile onuda false yapmış durumdayım. Hiçbir trigger on değil buna rağmen nesneler belli açılarda kovanın içinden geçiyor, bazende geçmiyor. Unity'de bug mu oluyor sizce? Kullandığım colllider edge collider 2d arkadaşlar bu arada. 3 parça şeklinde kullandım. Sağı solu ve altı kapatmak için ayrı ayrı 3 edge collider 2d oluşturdum. Anlamış değilim. Kafayı yemek üzereyim. Yardımcı olabilecek, fikir beyan edecek var mı?
Selam,

Daha önce karşılaşmadım bu sorunla fakat yardımcı olmak adına bir fikir yürüteyim müsadenizle.
Kova ile temas eden nesnenin hızını test eder misiniz. Kovanın içinden geçen nesne (diyelim ki top) sadece yüksek hızla hareket ederken mi kovanın içerisinden geçiyor yoksa düşük hızda da geçiyor mu?
(12-04-2018, Saat: 00:14)vic Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Selam,

Daha önce karşılaşmadım bu sorunla fakat yardımcı olmak adına bir fikir yürüteyim müsadenizle.
Kova ile temas eden nesnenin hızını test eder misiniz. Kovanın içinden geçen nesne (diyelim ki top) sadece yüksek hızla hareket ederken mi kovanın içerisinden geçiyor yoksa düşük hızda da geçiyor mu?

Öncelikle cevap için teşekkür ederim, ben sorunu tamamen farklı bir şekilde çözdüm. Pek çözüm denemez ama sanırım sıkıntı Edge Collider 2D ile alakalı. Bir bug oluyor. Bug'ın sebebini çözebilmiş değilim. Kovanın sağında ve solunda bulunan colliderlar belli açılarda geçiriyor, belli açılarda geçirmiyor. Ben Box Collider 2D kullandığımda tüm sorun olrtadan kalktı. Elbette Box Collider 2D Edge gibi daha esnek olmadığından kovanın da tipini değiştirdim.