Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: [Çözüldü] Shop İçin Para Sistemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar, shop için para sistemi algoritmasını bir türlü oluşturamadım. Şimdi elimde money diye int bir değişken var. Oyun esnasında money yaptığınız işlemlere göre artıyor. Ben bu değişkeni PlayerPrefs ile kaydettim. Sonra shop adlı sahnemde bu veriyi bir değişkene aktardım. Bu değişkeni kullanarak text vasıtası ile ekrana yazdırdım. Oyunun sonunda elde ettiğimiz para shop ekranında gözüküyor evet bunda sorun yok, sorun şu;

İlk oyunda 24$ yaptık.
İkinci oyunda 5$ yaptık.

Bunları toplamak yerine, son kazanılan parayı gösteriyor. Bunları nasıl toplayabilirim. Elde edilen kazancı her seferinde toplayarak nasıl yazdırabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

EDİT :

Arkadaşlar sorunu bir şekilde çözdüm, gayette kolaymışta işte ilk başta insanın aklına gelmiyor. Olurda kullanan birileri olur diye oluşturduğum çözümü sizler ile paylaşmak istiyorum. Umarım işinize yarar.

Şimdi ne yaptığıma gelirsek. Elde edilen parayı PlayerPrefs ile öncelikle kaydettim.

Kod:
PlayerPrefs.SetInt("money", money);

Sonrasında shop sahneme geçip burada ki scriptimi aynen şöyle yaptım;

Kod:
   public Text money_t;
    public int money_s;
    void Start () {
        if (PlayerPrefs.GetInt("money") > 0)
        {
            money_s += PlayerPrefs.GetInt("money");
        }
        // Eğer kazanılan para sıfırdan büyükse money_s değişkenime aktar.
    }

void Update () {
        PlayerPrefs.SetInt("money_s", money_s); // son kazanılan parayı hafızaya aldık.
        money_t.text = money_s.ToString() + "$";
    }

Şimdi ilk başta money adlı oluşturduğumuz playerprefs üzerinde küçük bir değişiklik yapmak kaldı.

Kod:
PlayerPrefs.SetInt("money", money + PlayerPrefs.GetInt("money_s"));

Son kazanılan miktar ile money değişkenimi toplayıp money adlı playerprefs üzerine kaydettiğim de parayı toplamayı başardım.
Umarım açıklayıcı olmuştur, aslında çok basitmiş, inşallah işiinize yarar. Kolay gelsin.