Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dünya oluşturma
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ben her oyun acildiginda farkli dünya yaratmak istesem bunu nasil yapabilirim ama belli bir oranda mesela ne bilim kara parcalarinin ortasinda 1 birimlik su göl yerine okyanus olmayacak falan belirli bir mantiga göre rastgele dünya yaratabilirmiyim acaba ?  Elimde top dan cizilmis assetler olsun iste engin sular goller deniz kiyilari vs.. acik  mavi okyanusun derin yerleri koyu mavi toprak cöl dag ova falan bunlari belirli bir düzende rastgele yerlestirmesini saglayabilirmiyim ? Illa saglanir tabi de cok zormu nasil biraz anlatabilirmisiniz mantigini.(telefondan yaziyorum hatalarimin kusuruba bakmayin)
Birde bu bloklari yan yana koyarken ben kordinat kordinat hesap makinesi ile uğraşarak yan yana yerlestiriyorum bunu photoshopta oldugu gihi otomatik yapistirmiyor mu acaba ?? Asil onemlisi bu Smile
Random oluşturabilirsin tabi ki çok infinite oyunlarda random oluşturulur mapler objeler arası uzaklık random olabilir misal 0-10 arası gibi tabi demek istediğin şey daha karışık fakat basitçe mantığı bu şekilde işleyebilirsin.
Peki bu konuda bir ders videosu var mı bildiginiz Smile)
(21-04-2018, Saat: 14:33)TTurkishCoffee Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Peki bu konuda bir ders videosu var mı bildiginiz Smile)

Şu videoya bakabilirsin : Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
Yada bu : Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!

İngilizce fakat kodlara bakarak anlayabilirsin diye umuyorum.