29-04-2018, Saat: 18:32
Arkadaşlar merhaba. Admob reklamlarıyla ilgili sorunum var. Herhangi bir şekilde oyunumda banner reklam gösteremiyorum. Öncelikle admob'u 3-4 farklı oyun projemde kullandım. Yani admobla ilgili bir bilgi ve birikimim var. Yaklaşık 1 hafta önce yeni oyunuma admob banner reklamı ekledim. Sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Birkaç gün öncede leaderboard sistemi için google play games apisini kullandım.(Bu apiyi de birkaç kez kullandım.). Leaderboard sistemini de sorunsuz ekledim. Bugün tekrar test etmeye çalıştığımda ne admob ne de play games servisi çalışmıyordu. Benim için şimdilik admob sistemi önemli. Bu sorunu düzeltmek için araştırmalar yaptım. Ve aşağıdaki adımları uyguladım. Fakat yinede bir sonuç alamadım. Aşağıdakilerden farklı bir çözüm yolu biliyorsanız söylemenizi rica ediyorum.
1-) Admob'un kendi test id'sini kullandım. Yinede banner reklam gösterilmedi.
2-) Boş bir projede yazmış olduğum banner reklam kodunu kopyala yapıştır yaparak boş projede test ettim. Sorunsuz çalıştı.Fakat kendi oyun projemde çalışmadı.
3-)Diğer script dosyalarını tek tek kontrol ettim. Reklamla ilgili herhangi bir kod var mı diye. Reklamla ilgili diğer scriptteki tüm kodları sildim. Yine çalışmadı.
4-)Projedeki tüm apileri sildim. Sadece admob apisini kurdum. Yine çalışmadı.
5-) Daha önceki yaptığım projelerden admob api dosyalarını kendi projeme ekledim. Yine çalışmadı.
6-)İd'lerde sonda veya başta herhangi bir boşluk yok.
7-)Oyun içi debug sistemini kullandım. Oyun oynanırken herhangi bir hata vermiyor.
8-)Oyun içi debug sistemi ile reklam fonksiyonuna, fonksiyona girip girmediğini öğrenmek için debug log ekledim. Ve reklam fonksiyonuna giriyor. Ama reklam gösterilmiyor.
Sorunumu çözmek için yukarıdaki yöntemleri denedim. Ama yine de sonuç alamadım. Bu yazdıklarım dışında çözüm öneriniz varsa sevinirim. İyi Günler.
1-) Admob'un kendi test id'sini kullandım. Yinede banner reklam gösterilmedi.
2-) Boş bir projede yazmış olduğum banner reklam kodunu kopyala yapıştır yaparak boş projede test ettim. Sorunsuz çalıştı.Fakat kendi oyun projemde çalışmadı.
3-)Diğer script dosyalarını tek tek kontrol ettim. Reklamla ilgili herhangi bir kod var mı diye. Reklamla ilgili diğer scriptteki tüm kodları sildim. Yine çalışmadı.
4-)Projedeki tüm apileri sildim. Sadece admob apisini kurdum. Yine çalışmadı.
5-) Daha önceki yaptığım projelerden admob api dosyalarını kendi projeme ekledim. Yine çalışmadı.
6-)İd'lerde sonda veya başta herhangi bir boşluk yok.
7-)Oyun içi debug sistemini kullandım. Oyun oynanırken herhangi bir hata vermiyor.
8-)Oyun içi debug sistemi ile reklam fonksiyonuna, fonksiyona girip girmediğini öğrenmek için debug log ekledim. Ve reklam fonksiyonuna giriyor. Ama reklam gösterilmiyor.
Sorunumu çözmek için yukarıdaki yöntemleri denedim. Ama yine de sonuç alamadım. Bu yazdıklarım dışında çözüm öneriniz varsa sevinirim. İyi Günler.