Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Leaderboard Yapımı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar merhaba. Developer console'da bir hesap açtım. Oyunumu buraya yükledim gereken işlemleri yaptım hatta şuan yayınladım da. Yani yükleme yayınlama kısmında bir sorun yok. Sorun, oyunum da Leaderboard kullanamıyor olmam. İnternette bir çok kaynak var, kimisi eski kimisi yeni. Hangisini denediysem de Leaderboard'u gösteremedim. Leaderboard için kullandığım script şöyle;

ShowLeaderboardsUI() methodunu bir butona onclick olarak aktardım. Oyunu çıktı alıp denediğim de önce Google Play Games servisine giriş yapıyor. Ondan sonra butona tıkladığımda herhangi bir şekilde Leaderboard açılmıyor. Yani nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Windows > Google Play Games > Setup > Android Setup üzerinden de oluşturduğum Leaderboard'ın kaynak kodlarını ekledim. Hatta Google Play Games servisine doğru giriş yaptırabildiğimden bile emin değilim. Normalde giriş yaptığınız da oyunun üstünde kullanıcı adınızı gösteren bir pop-up belirir. Bende belirmiyor. Connecting dedikten sonra bir pencere gelecekmiş gibi oluyor bir anda kayboluyor.

Halledemedim. Küçük bir detayı atlıyormuş gibi hissediyorum. Var mı yardımcı olacak birileri? Ha derseniz pluginleri vs. kurdun mu import ettin mi evet onları da projeme import etmiş eklemiş durumdayım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kod:
using GooglePlayGames;
using GooglePlayGames.BasicApi;
using UnityEngine;

public class PlayGamesScript : MonoBehaviour
{

// Use this for initialization
   void Start()
   {
       PlayGamesClientConfiguration config = new PlayGamesClientConfiguration.Builder().Build();
       PlayGamesPlatform.InitializeInstance(config);
       PlayGamesPlatform.Activate();

SignIn();
   }

void SignIn()
   {
       Social.localUser.Authenticate(success => { });
   }

#region Leaderboards
   public static void AddScoreToLeaderboard(string leaderboardId, long score)
   {
       Social.ReportScore(score, leaderboardId, success => { });
   }

public static void ShowLeaderboardsUI()
   {
       Social.ShowLeaderboardUI();
   }
   #endregion /Leaderboards

}
NOT: Sorunu bir videonun altında ki yorumdan yola çıkarak çözmek üzereyim dostlar, çözdüğüm zaman benim gibi sorun yaşayanlara ışık tutabilmesi için güzel anlaşılır bir şekilde paylaşacağım. Bu konularda Türkçe kaynak sıkıntılı, bilenlerde pek yardımcı olma niyetinde değil. İnşallah tamamen çözüme erdirdiğim zaman bilmeyenlere anlatmak üzere bir yazı hazırlayacağım.