Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nesnelerin İçinden Geçmeyi Engelleme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Herkese merhabalar.

Uzun zamandır katılmak isteyip de katılamadığım foruma bugün itibariyle kayıt oldum ve gerçekten heyecanlıyım Smile

Sormak istediğim bir soru var, işin içinden çıkamadığım için sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Unity 5.6.3p1 üzerinde 3D haritalarla uğraşırken .dae formatlı hazır haritalar indirip deniyorum, bu haritaları VRChat isimli oyunda test ediyorum. Sorum şu, eklediğim harita görüntü olarak gözüküyor fakat sanki hiç yokmuş gibi eklediğim dünyaya geçtiğimde direk aşağı düşmeye başlıyorum. Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir, yani demek istediğim harita var fakat dokuların tamamının içinden geçebiliyorum.

Haritadaki nesnelere anladığım kadarıyla bi component eklemem gerekiyor ama Unity component'leri ile alakalı çok bi bilgim yok Smile

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi forumlar iyi günler Smile
Unity de mantık şu haritalarda nesnelerin üstünde durabilmen için sana collider lazım bunun bir sürü şekli var box collider, circle collider gibi senin işini görecek olan mesh collider , component kısmımdan ekleyebilirsin.
Dostum allah razı olsun dediğin gibi işe yaradı, 2 gündür uğraşıyordum çok sağolasın Smile