Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity 2d alan kontrolü
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar yapmak istediğim oyundaki bir objenin panelin üstünde mi değil mi Kontrol ettirmek yani objem o alanın içinde mi değilmi nasıl kontrol ettirebilirim?
Panel dediğin UI elemanlarindan yaptigin panelmi eger degilse bir panele box collider vererek OnCollisionEnter(collisiona girdimi) fonksiyonuyla kontrol edebilirsin
Ui paneli
Ui elemanları ile bunu kontrol ettirmek çok zor ben de tam olarak nasıl yapılacağını bilmiyorum ancak panel köşelerine uı elemanı koyup bunların trasfor.positionu alıp bunların arsasındamı diye kontrol ettirebiliriz lakin transform.position tam olarak doğru kordinat vermiyor aynı mouseun kordinatlarını almaya çalıştığımızda olduğu gibi düzeltmek için Camera.main.ScreenToWorldPoint() denediğimde ise yanlış kordinat veriyor  senin gibi 2 kişide aynı soruyu sormuş ama onlara cevap tam verilememiş
kusura bakmayın bende en fazla bu kadar bilgi verebildim bilgili kişi varsa bende cevabı merak ediyorum
(04-08-2018, Saat: 22:30)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Ui elemanları ile bunu kontrol ettirmek çok zor ben de tam olarak nasıl yapılacağını bilmiyorum ancak panel köşelerine uı elemanı koyup bunların trasfor.positionu alıp bunların arsasındamı diye kontrol ettirebiliriz lakin transform.position tam olarak doğru kordinat vermiyor aynı mouseun kordinatlarını almaya çalıştığımızda olduğu gibi düzeltmek için Camera.main.ScreenToWorldPoint() denediğimde ise yanlış kordinat veriyor  senin gibi 2 kişide aynı soruyu sormuş ama onlara cevap tam verilememiş
kusura bakmayın bende en fazla bu kadar bilgi verebildim bilgili kişi varsa bende cevabı merak ediyorum

Olayı çözdüm sana ve başkalarına yardımı olur diye nasıl olduğunu söyliyim. Physics2d.overlap boxall komutuyla istediğimiz noktada istediğimiz boyuta bir kutu oluşturup bu alan içerisine giren objeleri collider olarak resultunu alabiliyoruz ama bunada şöyle bişey yapmak lazım biz kutuyu oluşturuyoruz ama bu hep sabit boyutta olucak yani büyük ekranlı bir telefondada bu yine aynaynı boyutta olucağı için istediğimiz gibi çalışmayacak bunun içinde önce gismos oluşturma koduyla kutumun boyutunu göz kararı oluşturuyorum sonra bir ui ppanel oluşturup önce o alanın ne kadar bu alana oranını olduğunu bulup, oluşturduğum kutuyuda bu alan boyutunda oluck şekilde matematik işleme sokuyorum bu sayede panel hedef telefonun ekranına göre boyutunu ayarladığı zaman benim kutumda bu boyutta oluyor sonuç olarak çalışıyor ve çok kullanışlı bir kod illaki bir yerde yardımı dokunacaktır.
screen.widht(ekran genişliği)  screen.height(ekran yüksekliği) aslında bu komutlarla ekranın bilgilbilgilerini alıp kutu büyüklüğünü başlarken ayarlayabilirsin(ayarlanıyorsa)
(06-08-2018, Saat: 20:45)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!screen.widht(ekran genişliği)  screen.height(ekran yüksekliği) aslında bu komutlarla ekranın bilgilbilgilerini alıp kutu büyüklüğünü başlarken ayarlayabilirsin(ayarlanıyorsa)

Vektör cinsinden aldığı için kutular çok büyük kalıyor bu yüzden dediğim kısmı yapmak zorunda kaldım