Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Oyunumu arka planda çalıştırma
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar
Oyunum kapalı ikende arkaplanda belli görevleri yerine getirmesini istiyorum nasıl yapabilirim. platform farktemez mobil veya desktop ikisi için nasıl yapılacağı hakkında bilgi verirmisiniz ?
bilgisayarda Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! = true; komutu ile arka planda çalıştırabilirsin lakin bu androidde böle bir özellik sunmuyor androidde bildiğim kadarıyla en fazla bildirim verdirebilirsin bunun da çok fazla tutorialı yok Assest stroreda bedava bir bildirim paketi var 

buradan ulaşabilirsin
https://assetstore.unity.com/packages/tools/integration/simple-android-notifications-free-68626 

buda unity ana sayfasından
https://docs.unity3d.com/ScriptReference/Application-runInBackground.html

Şöle bir fonksiyon buldum uygulama kapatıldığında OnApplicationPause(true) döndürüyor lakin hiç denemedim yani oyunu telefonun home tuşuyla kapatırsa sıkıntı çıkarmı hiç bilemem eğerki denerseniz tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim.

1. public void Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!(bool paused) {

2.     if(paused) {

3.        -Burada PlayerPrefs e bişiler kaydettirebilirsin Örndeğin Zamanı kaydedebilirsin böylece oyun açıldığında zaman farkını hesaplayıp kutu vs. kilitlerini açtırabilirsin

4.     }

5. }
Teşekkür ederim pause metodunu deneyeceğim fakat  Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! = true; komutunu yazdığımda pc çıktısındada oyun devam etmiyor yani kapatıp açtığımda kaldığı yerden devam ediyor
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! = true; komutunu araştırdığımda aslında bunun olayı unity oyununu  kapatınca değil oyunun aşağı indirince yani üsste - isaretine basınca oyun otomatik duruyormus bu komut sadece durdurmayıp çalışmasına devam ettiriyormuş. Benim tavsiyem oyununuza exit tusu yapip oyuncular bu tusa bastiginda ise oyununuzu mimize etmek En fazla bu kadat oluyor galiba.
Anladım, yardımınız için teşekkür ederim tekrar. ama oyun pc veya mobilden kapatılsa dahi bazı işlemlerin yerine getirmeli benim projem için.