Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yazı tabanlı android oyun yardımı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Alıntı:Arkadaslar merhaba android platformu ıcın bır oyun tasarlıyorum. oyun 2 boyutlu ve tamamen butonlardan olusuyor. bır yere kadar geldım ancak devam edemıyorum bılgım yetersız kalıyor yardımınıza ıhtıyacım var. kısaca oyunu anlatayım. bır tıcaret oyunu. oyuna baslarken bır ısletme alıyorsunuz bu ısletmeye de satmak ıcın mal. aradakı fark karımız oluyor. takıldıgım konu su yenı bır dukkan kurdugumda nasıl onu da dıger dukkanım gıbı kontrol edecegım yorum ve eleştırılerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
Programlama olarak struct yapısını araştırmanı tavsiye ediyorum ve yine buton olarak Event - Delegate yapılarını öğrenmeye çalışmanı .Ne alaka diyebilirsin diyenler olur , kod karmaşasından kurtulmak için düzenli yazmak gerekiyor . Sınıf , struct ve diğer nesne yönelimli programlamanın püf noktalarına aşina olursan ve bilhassa uygularsan bu tip oyunları yaparken karmaşa oluşmaz.Ayrıca aklıma Ticaret Oyunu Modeli dediğinde Xml serialization veya SqlLite gibi ürünlerin bilgilerinin serilize edilmesini sağlayan yöntemler , her ürünü ayrıca bir yapı olarak kullanmayı ve her dükkan için bir class üreten fonksiyonu oluşturmak geliverdi.Dediklerime biraz bak senin , C# nesne yönelimi iyice anlaman gerekiyor sonrası basit Wink
(11-05-2017, Saat: 14:13)undefined Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Programlama olarak struct yapısını araştırmanı tavsiye ediyorum ve yine buton olarak Event - Delegate yapılarını öğrenmeye çalışmanı .Ne alaka diyebilirsin diyenler olur , kod karmaşasından kurtulmak için düzenli yazmak gerekiyor . Sınıf , struct ve diğer nesne yönelimli programlamanın püf noktalarına aşina olursan ve bilhassa uygularsan bu tip oyunları yaparken karmaşa oluşmaz.Ayrıca aklıma Ticaret Oyunu Modeli dediğinde Xml serialization veya SqlLite gibi ürünlerin bilgilerinin serilize edilmesini sağlayan yöntemler , her ürünü ayrıca bir yapı olarak kullanmayı ve her dükkan için bir class üreten fonksiyonu oluşturmak geliverdi.Dediklerime biraz bak senin , C# nesne yönelimi iyice anlaman gerekiyor sonrası basit Wink

yorumlarınız ve zamanınızı ayırdıgınız ıcın tesekkur edıyorum dedıklerınızı yapacagım  Smile