Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Prefab click sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ekranda bir butonum var ve prefabını oluşturdum klonlama için. clone olan butona tıklandığında açılmasını istediğim bir panel var. Başarılı bir şekilde tıklama olduğunda açılıyor ama ekranda durmakta olan butonuma tıkladığımda da açılıyor . Sadece clone a tıklandığında açılmasını istiyorum. Tıklama olayını OnPointerClick fonksiyonu ile sağlıyorum, nasıl çözerim bu sorunu ?
prefab olan butonun tag ını farklı yap. daha sonra bu tag a sahipse panel açılma kodu çalışacak şekilde ayarla.
(26-09-2018, Saat: 22:47)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!prefab olan butonun tag ını farklı yap. daha sonra bu tag a sahipse panel açılma kodu çalışacak şekilde ayarla.

Prefab olan butonun tagini değiştirdiğimde ekranda bulunan butonun tagida değişiyor. İinstantiate yaptığım butonların tagini kodda temas yapıyorum. Dediğiniz gibi bir if ile panel açılmasını ayarlayamıyorum, çünkü ıpointerclick ile tıklama olyını kontrol ediyorum. startta pointerclick fonksiyonunu çağıramıyorum ?
(27-09-2018, Saat: 09:10)burcukkaraa Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(26-09-2018, Saat: 22:47)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!prefab olan butonun tag ını farklı yap. daha sonra bu tag a sahipse panel açılma kodu çalışacak şekilde ayarla.

Prefab olan butonun tagini değiştirdiğimde ekranda bulunan butonun tagida değişiyor. İinstantiate yaptığım butonların tagini kodda temas yapıyorum. Dediğiniz gibi bir if ile panel açılmasını ayarlayamıyorum, çünkü ıpointerclick ile tıklama olyını kontrol ediyorum. startta pointerclick fonksiyonunu çağıramıyorum ?

Ekrandaki butonu prefab dan kullanmayın veya başka bi prefab yapın.
Dediğiniz gibi her iki butonda da script aynı ise aynı şekilde çalışması normal. O yüzden farklı scriptler kullanarak devam edebilirsiniz.
(29-09-2018, Saat: 23:37)Eyelay Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Dediğiniz gibi her iki butonda da script aynı ise aynı şekilde çalışması normal. O yüzden farklı scriptler kullanarak devam edebilirsiniz.

Teşekkürler,farklı bir buton kullanarak çözdüm olayı