Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity Text Küçülme Sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar, Unity üzerinden android mobil oyun geliştirmekteyim. Oyun Landscape şekilde yan oynanıyor. Ekran boyutunu 16:9 oranında kullanıyorum. Normal bir şekilde oyuna UI dan text ekliyorum, yazıyı yazıyorum, boyutuda çok güzel ayarlıyorum. Unity içinde hepsi dört dörtlük gözüküyor. Ancak oyunu telefonda çalıştırdığım zaman bütün text ler olması gerekenden baya küçük gözüküyor. Mesela Unity içinde font size 20 olarak ayarlıyorum, oyunu telefona atıyorum font size 10 a falan iniyor. Farklı ont ile de denedim işe yaramadı. Ayrıca UI dan Button eklediğim de, butonun içindeki text de aynı sorunu çıkartıyor. Geri kalan Image lerde falan boyutlandırma da bir sıkıntı yok. Yardımınız için teşekkürler şimdiden.

Ayrıca oyun 2d.
Text lerde best fit özelliğini aktuf edersen sorunun hallolması lazım. Otomatik olarak yazıyı büyüklüğünnü ayarlıyor oradan max size ve min size belirleyebilirsin
(11-10-2018, Saat: 21:13)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Text lerde best fit özelliğini aktuf edersen sorunun hallolması lazım. Otomatik olarak yazıyı büyüklüğünnü ayarlıyor oradan max size ve min size belirleyebilirsin

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Dediğin best fit text lerde işime yaradı ancak button içindeki textler yine küçük kalıyor.
Max size ı hiç değiştirdin mmi
Merhaba,

Canvas ın Canvas Scaler komponentindeki UI Scale Mode özelliğini Scale With Screen Size yapıyorum. Bir de telefonunuzun çözünürlüğünü orada girerseniz, sorun olmayacağını düşünüyorum.