Arkadaşlar merhaba,
Bir geminin içine fps player atadım, gemi hareket edince bu player gemi ile birlikte hareket etmeyip, kayıp düşüyor. Yapmak istediğim gemi hareket halinde iken fps player ile gemi içerisinde dolaşmak. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim ?
teşekkürler
Merhaba, geminin ve player ın collider komponentine sahip olması lazım.Bu ikisinden birindede rigidbody komponenti olmalı.
(03-11-2018, Saat: 13:56)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhaba, geminin ve player ın collider komponentine sahip olması lazım.Bu ikisinden birindede rigidbody komponenti olmalı.
cok tesekkurler cevabınız için, fakat zeminde box collider ve fps player'da rigidbody ve capsule collider mevcut. Gemi sabit olunca sorun yok, fakat hareket etmeye baslayınca player oldugu yerde kalıyor, gemi ile birlikte ilerlemiyor. Player'ı geminin içerisine baştan atamaşıtım aynı hiyerarşi içerisinde olmasına ragmen, player oldugu yerde kalıyor.
Dostum geç olabilir ve cevabım doğru da olmayabilir ama bizim mini golfte yaşadığımız soruna benziyor.Bizde de hareket eden platforma top gidince top platformla beraber hareket etmeyip altından üstünden geçiyor, altından platform kayıyordu biz o sorunu şöyle çözdük.Eğer top hareketli platformun üstüne gelirse Topu hareketli olan platformun çocuğu olarak atıyoruz bu sayede top altındaki obje ile birlikte gidiyordu. SetParent ile o şekilde beraber hareket etmeye başlamışlardı.Senin sorununda da playeri gemnin çocuğu olarak atayarak sorunu çözebilirsin belki.