Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Google Play Services & Google Mobile Ads Birlikte Kullanma Sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar yaptığım mobil oyunda Google Play Games üzerinden oyuncular giriş yapıyor ve skor tablosuna bağlanıyorlar. Bunun için Gogole play Services ve Firebase Auth plugin leri yüklü. Ancak birde reklam göstermem lazım. Bu yüzden de Gogole Mobile Ads plugin i kullanıyorum ancak telefona build ettikten sonra oyun çalışmayı durdurdu hatası veriyor. Admob Unity plugin de denedim onda da başta re package resources hatası alıyordum onuda hallettim şimdide oyuna girince ne play games ne de reklamlar çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kodları vs görmeden bir şey söylemek zor fakat hataları detaylı görmek için Android Studio üzerinden çalıştırıp Log'lara bakabilirsin o şekilde hatayı daha rahat görebilirsin.
Selam, benzer sorunu bende yaşamıştım. Çözumu şu şekilde olmuştu. 

Karşılaştığım bir diğer hata ise projeye google play services eklentisini ekledikten sonra admob reklam eklentisini eklemek leaderboard ı bozabiliyor. Bende login bile olmuyordu. Bunun çözümü ise Unity de Asset->Play Services Resolver->Android Resolver->Force Resolve seçeneğini seçin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin, Çıkan soruya yes demelisiniz. Bu işlem bendeki sorunu giderdi.

Login oluyor fakat leaderboard açılmıyor ise Unity ye leaderboardunuzu tanıtmamış olabilirsiniz. Window->GooglePlayGame->Setup->Android Setup kısmına girin. Burada Resources Definition kısmına play storeda eklediğiniz leaderboard u gördüğünüz sayfada kaynakları al seçeneğine tıklayıp ordaki kodu kopyalayın ve setup tuşuna basın. Daha sonra leaderboard unuzun id sini leaderboard scriptinize kopyalamalısınız. Bu iki işlemi yapmalısınız.

Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
Malesef işe yaramadı arkadaşlar log larda da birşey gözükmüyor. Başka yollar bulmaya çalışacağım