Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Envanter sistemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba.
Hayatta kalma oyunu yapıyoruz ve envanterde 20 taş 14 odun var diyelim taşın  üzerine  tıklayarak  aktif edip bolme butonuna tıklıyoruz  ve  taşı ayırıyoruz  20 taşın 13 ünü bir slota  7sini  bir slota  bunu nasil yapa biliriz? İtemleri nasıl istedigimiz değerde  böle biliriz?
(06-03-2019, Saat: 02:53)Vugo Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhaba.
Hayatta kalma oyunu yapıyoruz ve envanterde 20 taş 14 odun var diyelim taşın  üzerine  tıklayarak  aktif edip bolme butonuna tıklıyoruz  ve  taşı ayırıyoruz  20 taşın 13 ünü bir slota  7sini  bir slota  bunu nasil yapa biliriz? İtemleri nasıl istedigimiz değerde  böle biliriz?

Merhaba, cevap vermek isterdim ama tam anlayamadım. item derken neyi kastettiniz? Slot? Biraz ayrıntı verebilirseniz belki yardımcı olabiliriz.
(07-03-2019, Saat: 00:38)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(06-03-2019, Saat: 02:53)Vugo Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhaba.

Merhaba, cevap vermek isterdim ama tam anlayamadım. item derken neyi kastettiniz? Slot? Biraz ayrıntı verebilirseniz belki yardımcı olabiliriz.
Size bi oyundan foto ile ornek vere bilirmiyim?
Mobil survivor oyun yapiyorum  balta  ile agaci kestik 100 tane odun oldu ben  bu odunun 50 tanesini sandıga koymak istiyorum surukle birak yapinca  100 odun sandiga gidiyor bense 50 tanesini sandiga koymak  istiyorum  100 odunu 2 ye nasil bole biliriz  50-50 gozukmesi icin mesela   100 odunun uzerine tikladik asagida  split diye icon olsun  icona tikladigimizda  miktarini yazalim ve  envanterde 100 odundan splite yazdigimiz  40 tane  ayri  60 tane ayri gozuksun.
(15-03-2019, Saat: 04:15)Vugo Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(07-03-2019, Saat: 00:38)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhaba, cevap vermek isterdim ama tam anlayamadım. item derken neyi kastettiniz? Slot? Biraz ayrıntı verebilirseniz belki yardımcı olabiliriz.
Size bi oyundan foto ile ornek vere bilirmiyim?
Mobil survivor oyun yapiyorum  balta  ile agaci kestik 100 tane odun oldu ben  bu odunun 50 tanesini sandıga koymak istiyorum surukle birak yapinca  100 odun sandiga gidiyor bense 50 tanesini sandiga koymak  istiyorum  100 odunu 2 ye nasil bole biliriz  50-50 gozukmesi icin mesela   100 odunun uzerine tikladik asagida  split diye icon olsun  icona tikladigimizda  miktarini yazalim ve  envanterde 100 odundan splite yazdigimiz  40 tane  ayri  60 tane ayri gozuksun.

Doğru anladıysam 100 tane odun aynı gameobject in çocuğu olduğu için sürükleyince hepsi gidiyor. Split butonuna basınca yarısını başka bir gameobject in çocuğu yapmak sorunu çözebilir. Kuduğunuz yapıyı bilmediğim için anlayabildiğim kadarıyla cevap verdim.