Selam arkadaşlar unity dünyasına gireli 1 hafta oldu. Bir oyun yaptım mobil için. Topu klavye ile hareket ettirebiliyorum fakat oyun mobil için, joystick kodlarını bulamadım, yardımcı olur musunuz? Sürüm 5.2.0
u linkteki [b]unitypackage[/b]‘ı indirin: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! Ardından kendi projenizi açın ve [b]Assets-Import Package-Custom Package…[/b] yolunu izleyin. İndirdiğiniz [b]unitypackage[/b] dosyasını seçin ve dosyaları projenize import edin. Şimdi joysticki hangi obje(ler) için kullanmak istediğinize karar verin. Diyelim ki FPS oyun yapıyorsunuz ve joysticki karakteri hareket ettirmek için kullanacaksınız. Bu durumda [b]Joystick.js[/b] scriptini [b]Joystick klasöründen[/b] tutup sürükleyerek karakter objesine verin. Sonra karakteri seçin ve [b]Inspector[/b]‘dan değişkenleri istediğiniz gibi değiştirin. Eğer dilerseniz scriptle gelen [b]Joystick Texture[/b]‘yi Inspector’dan kendi texture’nizle değiştirebilirsiniz. Şimdi karakterin hareket scriptinde karakteri ne zaman hareket ettirmek isterseniz bir [b]Vector2[/b] değişkenine [b]GetComponent(Joystick).sonuc[/b] değişkenini kaydedin. Karakteri sağa sola hareket ettirirken bu değişkenin [b]x[/b] değerini, ileri geri hareket ettirirken de [b]y[/b] değerini kullanın.