Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nedir Bu Game Maker Neler Yapılır Bununla Yenir mi ? İçilir mi ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
resim
1 - Nedir bu Game Maker

Game Maker bir oyun yapımı programıdır. " Oyun Motoru " Da deniliyor.  Bu oyun motoru Prof. Mark Overmars Adındaki bir adam tarafından Delphi dili ile geliştirilmistir.. 

2 - Game Maker ile Neler yapabilirim  Hangi Platform'lara Oyun Çıkarabilirim.. 

Windows , Mac  OS X , Android , IOS , Ubuntu , HTML5 , Tizen Platformlarına oyun cıkarta bilirsiniz.. 2D ve 3D Oyunlar Gelistire bilirsiniz. 

3 - Game Maker Hangi Dili kullanır 

Game Maker Gml Diye kendine özgü dilini kullanır oldukca basittir. 

Sorularınız varsa sora bilirsiniz. Elimden geldigi kadar yardımcı olurum. Simdilik Temel bilgileri yazdım buraya devamı gelecektir. Site adminleri onay verdigi sürece tabikide.

4 - Game Maker Ücretli / Ücretsiz sürümleri 

Game makerin 2 sürümü mevcut Biri Game Maker Lite ve Düz sürümü " 1.4 en son cıkan " Birde ücretli Pro sürümü mevcuttur.

* Ücretsiz sürümde sadece Windows gibi bir kaç platform için izin verir. 

* Pro sürümünde ise Android Gibi bircok Platform için izin vardır.

Peki ücretlendirmeler nasıl oluyor yani ben android platforma bir oyun geliştirmeye kalksam gamemaker ile hangi sürümünü almam gerekir yada illa para ödemem gerekir mi ?
Bu konuyu sabitliyorum sen sorulan soruları konu içeriğine güncellersen güzel olur konu daha derli toplu durur Smile Soru ve cevaplar için teşekkürler Smile
(16-05-2017, Saat: 18:21)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Peki ücretlendirmeler nasıl oluyor yani ben android platforma bir oyun geliştirmeye kalksam gamemaker ile hangi sürümünü almam gerekir yada illa para ödemem gerekir mi ?

Smile Bunun cevabını hemen konuya ekliyorum
Android'e ücretsiz olmaması üzdü biraz 2D oyun için gamemaker tercihi iyi olabilirdi çünkü Big Grin
Game Maker 2D bir oyun için harika bir tercih. Söylediğin gibi ücretli olması biraz korkutuyor kullanıcıları fakat son derece kolay ve sınırsız bir motor için kabul edilebilir bir tutarı var. Bizzat GM Studio nun tüm lisanslarına sahibim, her kuruşuna değdi Smile
(16-05-2017, Saat: 20:46)vic Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Game Maker 2D bir oyun için harika bir tercih. Söylediğin gibi ücretli olması biraz korkutuyor kullanıcıları fakat son derece kolay ve sınırsız bir motor için kabul edilebilir bir tutarı var. Bizzat GM Studio nun tüm lisanslarına sahibim, her kuruşuna değdi Smile

Haklı olabilirsinde şuan öğrenci evinde para sıkıntılı asD:AS :Big Grin o yüzden ileride düşünülebilir construct 2 hakkında ne düşünüyorsun onda yapılır mı 2d oyun ?
(16-05-2017, Saat: 20:52)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(16-05-2017, Saat: 20:46)vic Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Game Maker 2D bir oyun için harika bir tercih. Söylediğin gibi ücretli olması biraz korkutuyor kullanıcıları fakat son derece kolay ve sınırsız bir motor için kabul edilebilir bir tutarı var. Bizzat GM Studio nun tüm lisanslarına sahibim, her kuruşuna değdi Smile

Haklı olabilirsinde şuan öğrenci evinde para sıkıntılı asD:AS :Big Grin o yüzden ileride düşünülebilir construct 2 hakkında ne düşünüyorsun onda yapılır mı 2d oyun ?

Construct ile çalışmadım, GM yi de bundle ları kovalarsanız arada oyun geliştirme paketleri ile birlikte indirime giriyor.
humblebundle.com
(16-05-2017, Saat: 21:04)vic Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(16-05-2017, Saat: 20:52)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Haklı olabilirsinde şuan öğrenci evinde para sıkıntılı asD:AS :Big Grin o yüzden ileride düşünülebilir construct 2 hakkında ne düşünüyorsun onda yapılır mı 2d oyun ?

Construct ile çalışmadım, GM yi de bundle ları kovalarsanız arada oyun geliştirme paketleri ile birlikte indirime giriyor.
humblebundle.com

Haklısın bi ara çok ucuza görmüştüm orada alayım mı diye çok düşündüm ama Big Grin kaçırdım sonra Big Grin orada öyle bir şey olursa burada da paylaşırız herkesin işine yarar Big Grin
construct 2 de saglam bir oyun motoru Smile
Sayfalar: 1 2