Herkese kolay gelsin benim sorum unity üzerinden multiplayer bir oyun geliştiryorum ve oyunumda oyuncular belli bir çizgiye ulaşmaları gerekiyor acaba nasıl ulaşmaları gereken çizgiye yakınlıklarına göre sıralayabilirim örneğin 4.oyuncu 1.sırada gibisinden
Vector3.distance ile 2 nokta arası uzaklık alabiliyoruz. Oyununu araba yarışı gibi varsayıyorum. Şimdi araba yarışlarında bitiş uzaklık alınca en yakındaki 1. sayılıyor ama işin sıkıntısı tur sistemini yapınca başlıyor ve sonuncu ne zaman bitişi yaklaşsa o 1. sayilacak çünkü en yakın kişi o. Bu yüzden haritaya checkpointler yerleştiriyoruz ve sıralamayı şöyle yapyapıyoruz : Baştan sona en fazla checkpoint geçenden en aza, eğer aynı checkpoint sayısını geçmiş iki oyuncu varsa bir sonraki checkpointe uzaklıklarına göre sıralıyoruz. Böylece bütün sıralamayı elde ettiğinde artık istediğin gibi işlem yap sıralamada.
Bir de nasıl bir multiplayer sistem kuracaksınız yani hangi sistemden yararlancağınızı sorabilir miyim?
(21-06-2019, Saat: 08:20)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Vector3.distance ile 2 nokta arası uzaklık alabiliyoruz. Oyununu araba yarışı gibi varsayıyorum. Şimdi araba yarışlarında bitiş uzaklık alınca en yakındaki 1. sayılıyor ama işin sıkıntısı tur sistemini yapınca başlıyor ve sonuncu ne zaman bitişi yaklaşsa o 1. sayilacak çünkü en yakın kişi o. Bu yüzden haritaya checkpointler yerleştiriyoruz ve sıralamayı şöyle yapyapıyoruz : Baştan sona en fazla checkpoint geçenden en aza, eğer aynı checkpoint sayısını geçmiş iki oyuncu varsa bir sonraki checkpointe uzaklıklarına göre sıralıyoruz. Böylece bütün sıralamayı elde ettiğinde artık istediğin gibi işlem yap sıralamada.
Bir de nasıl bir multiplayer sistem kuracaksınız yani hangi sistemden yararlancağınızı sorabilir miyim?
unitynin kendi sistemi olan unet üzerinden