Beyler bu transform ne demek. Transform. Translate, transform. Rotate, Transform. LocalScale
Bunlar ne demek beyler açıklayabilecek biri varmı.
(Bu arada bana unity ders anlatabilecek biri varsa bana yazabilir mi?)
(24-06-2019, Saat: 19:36)celalaydnn29 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Beyler bu transform ne demek. Transform. Translate, transform. Rotate, Transform. LocalScale
açıklıyım hemen unity'de oyun sahnesi içinde bulunan her objenin içinde birer transform componenti vardır örneğin bizde herhangi bir objenin içine bir kod yazarsak ve kod şu olursa transform.translate(1,0,0 * Time.deltatime); o objenin içinde bulunan transform componentinin x değerini yani yatay düzem değerini saniyede 1 artırmış oluruz
(24-06-2019, Saat: 21:54)Bedirhan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! (24-06-2019, Saat: 19:36)celalaydnn29 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Beyler bu transform ne demek. Transform. Translate, transform. Rotate, Transform. LocalScale
açıklıyım hemen unity'de oyun sahnesi içinde bulunan her objenin içinde birer transform componenti vardır örneğin bizde herhangi bir objenin içine bir kod yazarsak ve kod şu olursa transform.translate(1,0,0 * Time.deltatime); o objenin içinde bulunan transform componentinin x değerini yani yatay düzem değerini saniyede 1 artırmış oluruz
Eyw kardeşim bunu anladımda LocalScale ve Position ne işe yarıyor.
(25-06-2019, Saat: 14:23)celalaydnn29 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! (24-06-2019, Saat: 21:54)Bedirhan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!açıklıyım hemen unity'de oyun sahnesi içinde bulunan her objenin içinde birer transform componenti vardır örneğin bizde herhangi bir objenin içine bir kod yazarsak ve kod şu olursa transform.translate(1,0,0 * Time.deltatime); o objenin içinde bulunan transform componentinin x değerini yani yatay düzem değerini saniyede 1 artırmış oluruz
Eyw kardeşim bunu anladımda LocalScale ve Position ne işe yarıyor.
localscale objenin transform componentinin içinde bulunan bir bölümdür adı üzerinde scale yani genişlik bu değeride şöyle değiştirebiliriz
transform.localScale += new Vector3(1f, 0, 0); bu kodu objemizin içinde bulunan scripte yazarsak oyun objemizin scale bölümünün x değeri saniye 1 artmış olur eğer böyle olsaydı transform.localScale += new Vector(0, 1f, 0); objemiz y düzleminde artmış olurdu yani dik bir şekilde genişler
position ise bir önceki yorumumda verdiğim örnekteki gibi değiştiriliyor ya da şu yöntemle de değiştirebilirsin transform.position += new Vector3(1,0,0); transform.translatele birebirdir