Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity de Bölüm Menüsü Yardım
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Unity de 300 Bölümlük bir oyunum var Sorum şu

Oyunumda Bölümler kilitli bölüm geçtikçe açılır 3 er li sıra ile oluşuyor yukarı kaydırarak yeni bölümlere gidiyorsunuz.

Şimdi Oyuna girince her seferinde 1 seviyeyi açıyor kaldığım yere gitmem için sürekli yukarı kaydırmak gerekiyor 
Ben istiyorum ki oyuna girince direk seni kaldığın yere atsın scrollbar bununla ilgili nerden nasıl bi araştırma yapabilirim yada ne kodu ws ws yani her türlü yardıma açığım
Merhaba,

Scrollbar'ın o anki değerini PlayerPrefs'e kaydedip oyun açıldığı esnada Start() veya Awake() fonksiyonunda Scrollbar'ın değerini kaydettiğin PlayerPrefs'ten alabilirsin.
Örnek vermek gerekirse;

Kod:
[SerializeField]
private Scrollbar scrollbar; //Unity içerisinden implimente et yani kullandığın scrollu bu değişkene sürükle

//bölüm geçildiğinde veya oyundan çıkıldığında kullanılan fonsiyonun içinde
{
   PlayerPrefs.SetFloat("scrollbar", scrollbar.value);
}

//tekrar oyun açıldığında veya bir sonraki bölüm için level seçim ekranında
private void Start() { //veya Awake() fonksiyonu
   if(PlayerPrefs.HasKey("scrollbar")) {
      scrollbar.value = PlayerPrefs.GetFloat("scrollbar"); //PlayerPrefs'e kaydedilen "scrollbar" key'ine sahip son değeri scrollbar.value'e atıyoruz
   } else {
       PlayerPrefs.SetFloat("scrollbar", scrollbar.value); //Eğer "scrollbar" diye bir key yoksa oluşturup scrollbarValue değerini atıyoruz
   }
}