Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: GameObject'e Canvas ekleyince boyutunun çok büyük olması problemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba,
BTK'nın unity eğitimini takip ediyorum. 140 küsürüncü videoda bir yerde tıkandım ilerleyemiyorum. Sorun şu ;
UI elementlerimizi resimde görülen canvasın içinde ekledik. Ama bu canvasa ek olarak birde PLAYER isimli ateş edecek topun olduğu gameobject var.
bu objenin içinde ise arabanın gövdesi, top, tekeri vs şeyler var. Ben şimdi bu gövdenin ortasında soru yazdırmam gerekiyor. Yani gövde gameobjesine canvas onun içine de text eklemem gerekiyor. Ama ekleyince boyut olarak çoooook büyük bir şekilde ekleniyor. ne kadar küçültsemde uymuyor. Resimlerle gösterecek olursam;
resim
üstte gördüğünüz gibi player isimli bir (sanırım game object diye geçiyor) game object var. Buna text ekleyelim;
resim
bakın text ekleyince birde canvas ekleniyor zaten. sol altta oyunumun kendisi küçücük kalıyor. canvas ve texti o küçücük yere ne kadar küçültsemde sığdıramıyorum. Neden bu kadar büyük atıyor hiçbirşey anlayamadım. Birsürü ayar kurcaladım düzelmiyor.
resim
buda oyunumun game ekranından görüntüsü. Normal canvasın içindekiler (yani player in içinde olmayanlar) gayet güzel sığarken ve görünürken o neden o kadar devasa boyutlarda geldi anlayamadım. 
Umarım hızlı çözülür malum evden çıkma yasağı bitmeden şu eğitimi bitirmek istiyorum. Desteğiniz için çok teşekkürler..

Resimleri ekledim ama görünmüyor sanırım direk urllerini ekliyorum;
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
Resimde sorunu göremedim. Eklediğiniz text gayet ideal boyutta gibi görünüyor. Anlattığınız şekilde sorun oluyorsa canvası ve texti player gameobject in altına eklemeyin. Sadece konumunu olması gereken yere ayarlayın.
(21-05-2020, Saat: 00:10)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Resimde sorunu göremedim. Eklediğiniz text gayet ideal boyutta gibi görünüyor. Anlattığınız şekilde sorun oluyorsa canvası ve texti player gameobject in altına eklemeyin. Sadece konumunu olması gereken yere ayarlayın.

Yardımınız için teşekkürler, game object altına eklemediğimde ekran size ları değiştiğinde kayma problemi oluyor ama problemi çözdüm.
Normal şekilde canvas ve text ekleyip daha sonra game objectin içine sürükleyince canvas hala doğru düzgün çalışmasa da text i istediğim gibi
pozisyonlandırabiliyorum. 0 dan oluşturmak yerine UI canvasının içinde yeni bir text açıp daha sonra gameobject in içine sürüklemeyi deneyebilir bundan sonra benimle aynı problemi yaşayacak arkadaşlar.