12-11-2020, Saat: 19:58
Herkese merhaba,
Unity ile oyun yapmayı öğrenmeye çalışıyorum. C# ile kendimi biraz biraz geliştirdim. Yani kodları ve kodun ne demek istediğini anlamaya başladım desem daha doğru olacak. Ancak çok basit bir problemle karşı karşıya kaldım.
Game manager scriptimi yazarken her seferinde bu hatayı alıyorum.
NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object GameManager.Start () (at Assets/GameManager.cs:20)
Bir diğer sorunum ise kod yazarken Text i “using UnityEngine.UI;” kodu ile elle girdim. Çünkü Microsoft Visual Studio Text imi görmedi.
Elle yazmam sorunu çözer mi yoksa başka bir şey mi yapmam gerekir? Aşağıya bir örnek kod yazacağım. Bu benim temel başlangıç kodum. Lütfen inceleyip neyi yanlış yaptığımı söyler misiniz? İnternette yerli ve yabancı kaynaklarda pek çok kişinin bu ve benzeri sorunlar yaşadığını gördüm ama çözüm gösteren görmedim.
Kafayı yedim yiycem
Neyi görmüyor olabilirim?
-Örnek Kod-
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
using UnityEngine.UI;
public class GameManager : MonoBehaviour
{
public Text mainText;
public Button option1;
public Button option2;
void Start()
{
mainText.text = “Giriş Metni!”;
option1.GetComponentInChildren<Text>().text = “Birincil Buton”;
option2.GetComponentInChildren<Text>().text = “İkincil Buton”;
}
Unity ile oyun yapmayı öğrenmeye çalışıyorum. C# ile kendimi biraz biraz geliştirdim. Yani kodları ve kodun ne demek istediğini anlamaya başladım desem daha doğru olacak. Ancak çok basit bir problemle karşı karşıya kaldım.
Game manager scriptimi yazarken her seferinde bu hatayı alıyorum.
NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object GameManager.Start () (at Assets/GameManager.cs:20)
Bir diğer sorunum ise kod yazarken Text i “using UnityEngine.UI;” kodu ile elle girdim. Çünkü Microsoft Visual Studio Text imi görmedi.
Elle yazmam sorunu çözer mi yoksa başka bir şey mi yapmam gerekir? Aşağıya bir örnek kod yazacağım. Bu benim temel başlangıç kodum. Lütfen inceleyip neyi yanlış yaptığımı söyler misiniz? İnternette yerli ve yabancı kaynaklarda pek çok kişinin bu ve benzeri sorunlar yaşadığını gördüm ama çözüm gösteren görmedim.
Kafayı yedim yiycem

-Örnek Kod-
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
using UnityEngine.UI;
public class GameManager : MonoBehaviour
{
public Text mainText;
public Button option1;
public Button option2;
void Start()