Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Triggerdan geçen karakterimin hızı yavaşlıyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar. Unit'yi yeni öğrenmeye çalışıyorum. 2d oyun yapıyorum. Oyunda karakterim hareket ederken bir yerde yerleştirdiğim BoxCollider2d'nin içinden geçmesi gerekiyor. BoxCollider2d isTrigger özelliğini aktif ettim. Karakterim colliderin içinden geçerken hızı nerdeyse yarıya düşüyor. Bu sorun nerden kaynaklanıyor. Google arama yaptım ama maalesef birşey bulamadım.
Merhaba, bildiğim kadarıyla isTrigger true ise çarpışma etkisi olmaz. Siz isTrigger true yaptığınız nesnenin colliderını komple pasif yapıp bir deneyin. Bu durumda yine hız düşüyorsa farklı bir sebebi olabilir. Veya ontriggerenter2d olayında çalışan bir kod buna neden oluyor olabilir.
(07-12-2020, Saat: 14:45)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhaba, bildiğim kadarıyla isTrigger true ise çarpışma etkisi olmaz. Siz isTrigger true yaptığınız nesnenin colliderını komple pasif yapıp bir deneyin. Bu durumda yine hız düşüyorsa farklı bir sebebi olabilir. Veya ontriggerenter2d olayında çalışan bir kod buna neden oluyor olabilir.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. Sorun bir yerden hazır aldığım hareket script içindeki kodlardanmıs. Hareket kodlarını kendim yazdım sorun kalmadı.