Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yardım edermisiniz ? ( Hata : Kod )
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Navigasyon ile karakteri hareket ettirmek için ufak bir C# Kodu yazdım. Fakat Oyunu başlattığımda hata ekranı vermiyor ama görseldeki gibi oluyor ve karakter hedef yere hareket etmiyor. Karakterimde NavMeshAgent da var. Sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim ?

Yazdığım Kod : 

using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;

public class agent : MonoBehaviour {

public Transform hedef;

void Start () {
UnityEngine.AI.NavMeshAgent karakter = GetComponent<UnityEngine.AI.NavMeshAgent>();
karakter.destination = hedef.position;
}
}
Selam, daha önce size linkini verdiğim videodaki navmesh oluşturma kısmını yapmalısınız. Bu işlem karakterin gidebileceği bölgeleri belirler. Zaten sizde verdiği hata navmesh in olmaması. Video da anlatıldığı gibi oluşturun.
(14-12-2020, Saat: 13:13)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Selam, daha önce size linkini verdiğim videodaki navmesh oluşturma kısmını yapmalısınız. Bu işlem karakterin gidebileceği bölgeleri belirler. Zaten sizde verdiği hata navmesh in olmaması. Video da anlatıldığı gibi oluşturun.

Tamam çözdüm hatayı. Terrain üzerinde yaptım ve hatam çözüldü. Cevabınız için teşekkür ederim