Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity spawn sistemi nasıl yapılır ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar. GTA da harita da dolaşırken her zaman farklı karakterler spawn ediliyor. Ben de bunun gibi birşey yapmayı planlıyorum. Şehirde dolaşırken her zaman farklı karakterlerin spawn olmalarını istiyorum ve görüş mesafesinden çıktığında yok olmasını istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
(17-12-2020, Saat: 23:13)Albars Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhabalar. GTA da harita da dolaşırken her zaman farklı karakterler spawn ediliyor. Ben de bunun gibi birşey yapmayı planlıyorum. Şehirde dolaşırken her zaman farklı karakterlerin spawn olmalarını istiyorum ve görüş mesafesinden çıktığında yok olmasını istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?

Merhaba. Öncelikle playerın geldiği bölgeyi tespit etmelisin. Bunun için belli noktalara triggerlar koyabilirsin. Player triggerı tetiklediği zaman karakter havuzundan rastgele karakterleri seçip oluşturursun. Player başka triggerı tetiklediğinde bir önceki triggerda oluşturulan karakterleri öldürüp, yenilerini yine rastgele seçerek oluşturursun. Benim aklıma böyle bir mantık geldi. Farklı şekillerdede yapılabilir. Ayrıntısını sormak istediğiniz noktaları sorabilirsiniz.
(18-12-2020, Saat: 13:00)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(17-12-2020, Saat: 23:13)Albars Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhabalar. GTA da harita da dolaşırken her zaman farklı karakterler spawn ediliyor. Ben de bunun gibi birşey yapmayı planlıyorum. Şehirde dolaşırken her zaman farklı karakterlerin spawn olmalarını istiyorum ve görüş mesafesinden çıktığında yok olmasını istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?

Merhaba. Öncelikle playerın geldiği bölgeyi tespit etmelisin. Bunun için belli noktalara triggerlar koyabilirsin. Player triggerı tetiklediği zaman karakter havuzundan rastgele karakterleri seçip oluşturursun. Player başka triggerı tetiklediğinde bir önceki triggerda oluşturulan karakterleri öldürüp, yenilerini yine rastgele seçerek oluşturursun. Benim aklıma böyle bir mantık geldi. Farklı şekillerdede yapılabilir. Ayrıntısını sormak istediğiniz noktaları sorabilirsiniz.

Anlattıklarınız biraz karışık geldi bana. Herhangi bir video var ise atabilirmisiniz ?
(19-12-2020, Saat: 00:45)Albars Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(18-12-2020, Saat: 13:00)mtat0640 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Merhaba. Öncelikle playerın geldiği bölgeyi tespit etmelisin. Bunun için belli noktalara triggerlar koyabilirsin. Player triggerı tetiklediği zaman karakter havuzundan rastgele karakterleri seçip oluşturursun. Player başka triggerı tetiklediğinde bir önceki triggerda oluşturulan karakterleri öldürüp, yenilerini yine rastgele seçerek oluşturursun. Benim aklıma böyle bir mantık geldi. Farklı şekillerdede yapılabilir. Ayrıntısını sormak istediğiniz noktaları sorabilirsiniz.

Anlattıklarınız biraz karışık geldi bana. Herhangi bir video var ise atabilirmisiniz ?

Trigger:
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!

Nesne oluşturma:
Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!