Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: DateTime çalışmıyor.
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar iyi günler. Unity ile bir program yazıyorum. Programda DateTime kullanarak basit bir sayaç kodladım. Bilgisayar üzerinde unity de test ettiğimde sıkıntısız sorunsuz takır takır çalışıyor, fakat apk çıktı alıp kendi telefonumda test ettiğimde kesinlikle çalışmıyor. Nedeni ne olabilir, nasıl düzeltirim. Teşekkürler.
(23-12-2020, Saat: 11:54)Hasan 37 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Arkadaşlar iyi günler. Unity ile bir program yazıyorum. Programda DateTime kullanarak basit bir sayaç kodladım. Bilgisayar üzerinde unity de test ettiğimde sıkıntısız sorunsuz takır takır çalışıyor, fakat apk çıktı alıp kendi telefonumda test ettiğimde kesinlikle çalışmıyor. Nedeni ne olabilir, nasıl düzeltirim. Teşekkürler.

Kodu paylaşabilirseniz anlamaya çalışabiliriz.
Sayacı şu şekilde yapmanızı öneririm.

float maxSayac=5f;
float sayac=0;

void Update
{  
     sayac+=Time.deltaTime;
     if(sayac>=maxSayac)
           {
                  5 sn oldu ilgili kodlar buraya. gerekliyse sayacı sıfırla
           }
}
Kodları update içinde çalıştıracak şekilde yazdığım durumda da yine unity üzerinde çalışıyor fakat apk yı telefona yüklediğimde çalışmıyor. Acaba uygulama telefonun tarihine ve saatine ulaşamıyor olabilir mi?
(23-12-2020, Saat: 16:26)Hasan 37 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Kodları update içinde çalıştıracak şekilde yazdığım durumda da yine unity üzerinde çalışıyor fakat apk yı telefona yüklediğimde çalışmıyor. Acaba uygulama telefonun tarihine ve saatine ulaşamıyor olabilir mi?

Yazdığım cevaptada olduğu gibi cihazın saatine ulaşmaya gerek yok. Bu şekilde yaparsanız sorun çözülecektir. Apk'da kullanılacak sahneleri Build Settings'e eklemeyi unutmayın.
Hocam iyi günler cevabınız için çok teşekkür ederim.
Kodları paylaştığım ve sorunu daha detaylı anlattığım bi mesaj vardı, onu yükleyememişim sanırım sisteme.  Benim kodlarımın amacı verilen tarihe kaç gün kaç saat kaç dakika kaç saniye kaldığını tek tek yadırmak. Sayacı buna yönelik kodlamıştım. Dediğim gibi bilgisayar üzerinde unity de test ettiğimde kodalrım sıkıntısız çalışıyor fakat telefon için build ettiğimde çalışmıyor. Kodların ilgili kısmını paylaşıyorum, şu şekilde; (Update içinde yazılı, daha önce while döngüsü içinde yazılı start içindeydi, yine bilgisayarda çalışıyor, fakat build edince çalışmıyordu.)

public Text dayText;
    public Text weekText;
    public Text monthText;
    public Text hourText;

(Update içinde yazılı, daha önce while döngüsü içinde yazılı start içindeydi, yine bilgisayarda çalışıyor, fakat build edince çalışmıyordu.);

DateTime dateOne = DateTime.Parse("19/06/2021 00:00:00");                                                                                    ///// D A T E /////
        DateTime dateNow = Convert.ToDateTime(DateTime.Today);
        TimeSpan result = (dateOne - dateNow);
        int day = int.Parse(result.TotalDays.ToString());
        int week = day / 7;
        int month = day / 30;
        dayText.text = (day.ToString());
        weekText.text = (week.ToString());
        monthText.text = (month.ToString());
        hourText.text = (DateTime.Now.Hour.ToString() + ":" + DateTime.Now.Minute.ToString() + ":" + DateTime.Now.Second.ToString());
        string hourNowString = DateTime.Now.Hour.ToString() + ":" + DateTime.Now.Minute.ToString() + ":" + DateTime.Now.Second.ToString();
        TimeSpan resultHour = (DateTime.Parse("12:00:00") - DateTime.Parse(hourNowString));                                                          ///// H O U R /////
        hourText.text = resultHour.ToString();

Yardımınız için teşekkür ederim hocam. İyi günler.
Logcat kullanarak androiddeki durmu gözlemlemenizi öneririm. Gerekli kısımları Debug.Log ile loglayın. Nerede tıkandığını anlamaya çalışın.