Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Butona bastığımda yapmış olduğum diğer butonlar gözükecek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba, text tabanlı bir oyun yapmaya çalışıyorum unity öğrenebilmek adına. Yapmak istediğim tam olarak şu ekran yazı yazıyor ve aşağıda butonlar var yazıya karşılık butonlarda yazanlar spoiler olmasın diye onların sahne başında gizlemek istiyorum. Mesela adam yazıyı okudu altında seçenek olacak işte atıyorum okuduysan işaretle tarzında o tiki işaretleyecek ve aşağıda butonlar yani seçenekler aktif olacak. Tam olarak yapmak istediğim bu. Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba;

Öncelikle scripte UI kütüphanesini ekliyoruz, daha sonra gizleyip-aktif edeceğimiz butonları tanımlıyoruz. Start'ın içinde sahne yüklenir yüklenmez o butonları gizliyoruz;

using UnityEngine.UI;                                                     //Kütüphaneyi ekledik

public GameObject aktifOlacakButon;                               //Butonu tanımladık(Unity üzerinden ulaşacağımızdan public olarak ekliyoruz.)

void Start()
{
   aktifOlacakButon.gameObject.SetActive(false);               //Burada sahne yüklenir yüklenmez butonumuzu gizledik.
}

public void ButonlariGoster()
{
   aktifOlacakButon.gameObject.SetActive(true);                
}

Burada butonu göstermek için gerekli olan satırı yazdık. Fakat şuan bu kod çalışmıyor. Unity üzerinden bastığınızda butonları göstermek istediğiniz butonun buton kısmına bu yöntemi ekleyeceksiniz. Son olarak aktifOlacakButon u da unity üzerinden scirpte atadığınızda işlem tamamlanmış olacak.