Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yapboz Sticker Yardım
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar. İzninizle benimde iki sorum olacak. Unity3d ye yeni basladim ve esim de cocuk gelisimi uzmani. Esimle beraber 5 yas alti oyunlar yapmayi planliyoruz. Ancak bununla ilgili yardimci olabilecek yerli veya yabanci hiç video bulamadim. İlk yapmak istediğimiz boşluk doldurma veya sticker denen yapboz tarzi oyunlar. Ayrıca adım adım yemek yapma tarzı orjinal bi oyun planımızda var. Puzzle aratinca yer degistirmeli veya adventure tarzi bi iki video cikiyor o kadar. Bu konuda tavsiyenizi alabilirmiyiz? 2.olarakta unity de kod yazma konusunda çalışmalara başlamadan önce “component” leri tam olarak öğrenmek istiyorum
(Kod yazmada uzmanlaşmadan basit oyun yaparmışım gibime geliyor Smile )bu konuda nerden çalışmamı önerirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.
Video izleyerek Step by Step tarzı oyun yapabilirsiniz tabi ki ama bu sizi kısıtlar yani video'daki yapılan oyunun yada uygulamanın dışına çok çıkamazsanız size tavsiyem yapmak istediğiniz oyunu ilk önce tasarlamak ve sonra küçük parçalara bölerek kendiniz yapmaya çalışmanız ve yapmak istediğiniz şeyleri internette daha kolay bulabilirsiniz burada sorarsanızda size yardımcı olabiliriz.
Evet aslinda bende boyle yapmak istiyorum ancak istedigim seyi bulamadim. Yani asset halindeki bir resmi istedigim hatlarla 2 ila 10 parca arasinda bolup bunu resimdeki bosluga yerlestirme yaptirmak istiyorum, geriye kalan ve bundan onceki islemlerin yapilisi hakkinda bilgi bulabiliyorum ancak bu parcalari yerlestirme islemini bir turlu bulamadim yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Araştıracağım bende biraz eğer bir kaç bir şey bulursam size dönerim Smile
Merhaba, dediğiniz gibi yaptım ve sticker yerlestirme tarzı bi adım yapma konusunda takıldım. Mesela bir resmi adobe photoshopla 2 3 parcaya ayiriyorum onu esset haline getiriyorum ancak unity icinde puzzle oyunu mantığına çeviremiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?
Resimleri ayırıp tek bir png dosyasında unity'ye atıp oradan da sprite editor'den çok kolay bir şekilde parçalara bölebilirsiniz multiple yapacaksınız editör içinden de Trip apply demeniz yeterli olur oto kesiyor.