Hey merhaba ziyaretçi bize destek olmak ister misin ? Hemen Kayıt Ol Seni hiç sıkmadan kayıt edeceğiz endişelenmek bize destek olduğun için teşekkürler.



  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
video player'da video sayacını geriye saydırma
#1
arkadaşlar bi tane video oynatıcım var ve bunu ileriye dönük şekilde video sayacını yaptım ama ben bunu videonun uzunluğundan başlayıp geriye saymasını istiyorum mesela facebook'ta böyle bi özellik var 0'dan değil de videonun uzunluğundan başlayıp geriye gidiyor. bunu nasıl yapabilirim? unity forumlarında hep time.deltatime şeklinde vermişler ama video pause play stop skipping'te var bu yüzden çalışacağını zannetmiyorum. ileriye dönük video sayacı şu şekilde

Kod:
string minutes = Mathf.Floor((int)videoPlayer.time / 60).ToString("0");
string seconds = ((int)videoPlayer.time % 60).ToString("00");

currentVideoTime.text = minutes + ":" + seconds;
  Cevapla
#2
(21-10-2018, Saat: 21:29)WOLKY Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!arkadaşlar bi tane video oynatıcım var ve bunu ileriye dönük şekilde video sayacını yaptım ama ben bunu videonun uzunluğundan başlayıp geriye saymasını istiyorum mesela facebook'ta böyle bi özellik var 0'dan değil de videonun uzunluğundan başlayıp geriye gidiyor. bunu nasıl yapabilirim? unity forumlarında hep time.deltatime şeklinde vermişler ama video pause play stop skipping'te var bu yüzden çalışacağını zannetmiyorum. ileriye dönük video sayacı şu şekilde

Kod:
string minutes = Mathf.Floor((int)videoPlayer.time / 60).ToString("0");
string seconds = ((int)videoPlayer.time % 60).ToString("00");

currentVideoTime.text = minutes + ":" + seconds;
Kod:
string minutes = Mathf.Floor(-(int)videoPlayer.time / 60 + (int)videoPlayer.clip.Lenght / 60).ToString("0");
string seconds = (-(int)videoPlayer.time % 60 +  (int)videoPlayer.clip.Lenght % 60).ToString("00");

currentVideoTime.text = minutes + ":" + seconds;

tamam çok güzel bu değerleri (int)videoPlayer.clip.lenght den çıkarın size kalan bilgisini verir
  Cevapla
#3
(22-10-2018, Saat: 19:42)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(21-10-2018, Saat: 21:29)WOLKY Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!arkadaşlar bi tane video oynatıcım var ve bunu ileriye dönük şekilde video sayacını yaptım ama ben bunu videonun uzunluğundan başlayıp geriye saymasını istiyorum mesela facebook'ta böyle bi özellik var 0'dan değil de videonun uzunluğundan başlayıp geriye gidiyor. bunu nasıl yapabilirim? unity forumlarında hep time.deltatime şeklinde vermişler ama video pause play stop skipping'te var bu yüzden çalışacağını zannetmiyorum. ileriye dönük video sayacı şu şekilde

Kod:
string minutes = Mathf.Floor((int)videoPlayer.time / 60).ToString("0");
string seconds = ((int)videoPlayer.time % 60).ToString("00");

currentVideoTime.text = minutes + ":" + seconds;
Kod:
string minutes = Mathf.Floor(-(int)videoPlayer.time / 60 + (int)videoPlayer.clip.Lenght / 60).ToString("0");
string seconds = (-(int)videoPlayer.time % 60 +  (int)videoPlayer.clip.Lenght % 60).ToString("00");

currentVideoTime.text = minutes + ":" + seconds;

tamam çok güzel bu değerleri (int)videoPlayer.clip.lenght den çıkarın size kalan bilgisini verir
geri sayması çok iyi çalıştı ama saniye kısmında hata var sanırım mod almadan kaynaklanıyor. mesela 60'tan geriye sayana kadar dakika değişmeyip saniye eksiye dönüyor. yani şöyle mesela 1:20'lik bir video var diyelim. 1:00'da sonra 1:-01,1:-02, 1:-03 diye gidiyor. saniye kısmını da / yaptım ama çalışmadı
  Cevapla
#4
İsterseniz 4 ayrı int alın topminute topsecond currentsecond currentminute hepsini teker teker eşitleyin sonra islemler yapip stringlere eşitleryin sonra int leri debug yaparsanız hatayı bulursunuz
  Cevapla
#5
(25-10-2018, Saat: 20:30)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!İsterseniz 4 ayrı int alın topminute topsecond currentsecond currentminute hepsini teker teker eşitleyin sonra islemler yapip stringlere eşitleryin sonra int leri debug yaparsanız hatayı bulursunuz

hata mod almada mod 60'a göre geri saydığı için 60'ın sonunda değişiyo. sorun bence orda nasıl yapmak lazım bilmiyorum. mathf.floor ekledim yine aynısını yapıyor
  Cevapla
#6
başka ilgilenecek var mı acaba? çoğu kaynaklarda yok
  Cevapla
#7
O zaman şöle yapalım  ilk olarak hiç dönüştürmeden verileri çıkartıp öle dönüşþürün  u sefer olur
  Cevapla
#8
(31-10-2018, Saat: 21:39)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!O zaman şöle yapalım  ilk olarak hiç dönüştürmeden verileri çıkartıp öle dönüşþürün  u sefer olur

Hiç dönüştürmeden yapınca binlere on binlere çıkıyo. Hiç bir kaynakta dakika ve saniye olarak geri sayım yok olsada hep saat başı olarak yapmışlar. Unity forumlarına da yazdım kimse yardımvı olmadı
  Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Unity için C# kitap/video dersleri Enesk001 2 302 20-03-2019, Saat: 16:16
Son Yorum: Enesk001
  Fps player hakkında master35 3 553 11-01-2019, Saat: 02:13
Son Yorum: Powersx
  Ödüllü Video Reklamlar Hakkında menesekinci 2 702 25-04-2018, Saat: 01:31
Son Yorum: menesekinci
  En iyi video reklam Firması umuro 6 1,835 02-06-2017, Saat: 20:25
Son Yorum: TheTudors

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi