Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity - 2 Nokta Arasına Obje Spawnlama
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar merhaba. 2 boyutta 2 nokta arasına gerektiği kadar obje klonlamak istiyorum. Fakat bunun dinamik yapmak istiyorum. Ben kendim manuel olarak klonlanacak objenin pozisyonlarının farkından sabit bir değer bularak bu değer ile 2 nokta arasına ne kadar obje gerekli ise o kadar klonlayabiliyorum. Ama ben bunu dinamik olarak yapmak istiyorum. Yani dışarıdan 2 noktanın koordinatları girilecek ve kod bloğu çalıştırıldığında o 2 nokta arasına kaç adet kolan gerekliyse o kadar klon üretecek? Benim takıldığım nokta prefab olan bir objenin oyun sahnesinde koordinat düzeleminde ne kadar yer kapladığını bulamıyourm. Daha da detaylı açıklamam gerekirse bir obje spawnladıktan sonra o objenin bittiği yere tekrar obje spawnlamak istiyorum.Bunu belli bir duruma göre sürekli tekrarlanacak. Yani objeleri arka arkaya klonlamak istiyorum.Bu konuda her türlü fikirlere açığım?
Spawn etmek istediğin objenin spawnlanacak doğrultuda(iki nokta arasında spawn olacağı için bu noktalar arasındaki doğrultu) sınırlarını bulman gerekiyor . Bunu ya mesh üzerinden yada collider üzerinden bound (sınır) değerlerini alarak yapabilirsin. Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! yada Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! buralara bakabilirsin.Gerisi spawnları belli bir aralıkta yapmak istiyorsan yada birbirini takip edecek şekilde yapmak istiyorsan senin oluşturacağın algoritmaya bağlı olarak değişecektir.
(12-04-2018, Saat: 18:42)undefined Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Spawn etmek istediğin objenin spawnlanacak doğrultuda(iki nokta arasında spawn olacağı için bu noktalar arasındaki doğrultu) sınırlarını bulman gerekiyor . Bunu ya mesh üzerinden yada collider üzerinden bound (sınır) değerlerini alarak yapabilirsin. Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! yada Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! buralara bakabilirsin.Gerisi spawnları belli bir aralıkta yapmak istiyorsan yada birbirini takip edecek şekilde yapmak istiyorsan senin oluşturacağın algoritmaya bağlı olarak değişecektir.

Yorumun için teşekkürler. Kendim bir algoritma tasarladım işimi görüyor şuan için. Ben biraz daha geliştirmek istiyorum. Mesela y=0 pozisyonundan y=10 pozisyonuna art arda objeler klonlamak istiyorum. Klonlanacak objenin ne kadar yer kapladığını nasıl bulabilirim?. Yani 1 birim mi 2 birim mi kaplıyor. Bunu bulabilirsem dinamik bir sistem geliştirebilirim diye düşünüyorum
(12-04-2018, Saat: 19:40)Scofailed Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(12-04-2018, Saat: 18:42)undefined Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Spawn etmek istediğin objenin spawnlanacak doğrultuda(iki nokta arasında spawn olacağı için bu noktalar arasındaki doğrultu) sınırlarını bulman gerekiyor . Bunu ya mesh üzerinden yada collider üzerinden bound (sınır) değerlerini alarak yapabilirsin. Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! yada Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.! buralara bakabilirsin.Gerisi spawnları belli bir aralıkta yapmak istiyorsan yada birbirini takip edecek şekilde yapmak istiyorsan senin oluşturacağın algoritmaya bağlı olarak değişecektir.

Yorumun için teşekkürler. Kendim bir algoritma tasarladım işimi görüyor şuan için. Ben biraz daha geliştirmek istiyorum. Mesela y=0 pozisyonundan y=10 pozisyonuna art arda objeler klonlamak istiyorum. Klonlanacak objenin ne kadar yer kapladığını nasıl bulabilirim?. Yani 1 birim mi 2 birim mi kaplıyor. Bunu bulabilirsem dinamik bir sistem geliştirebilirim diye düşünüyorum

Merhaba klonlama için yazdığın kodu görebilir miyim