Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bir Scriptteki Fonksiyonu Başka Bir Scriptten Çağırma
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar,

Ben şu (Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!?t=827) videodaki geçiş efektini yapmaya çalışıyorum. Fakat burda mouse tuşuna tıklayarak geçiş yapıyor örnek olarak. Fakat ben bir butona basınca, veya oyun sonunda bu geçişi yapmak istiyorum. 

Kısaca bir scriptteki fonksiyonu başka bir scriptten çağırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Hocsm işe yarar mı bilmiyorum, hiç denemedim ama deneyemeye deger.
İlk başta komutları bir voidin içinde var oldugunu varsayıyorum çunkü oyle cağirması daha kolay oluyor

1. Scriptin bulunduğu objeye erisin sonra onun içiden cağirın
Objemiz.GetComponent <Scriptimiz>().Kodlarımız ();

2. Komutların oldugu voidi static yapın böylelikle her yerden çağirılabilir olsun sonra bunu baska sscriptlerden çağirnayı deneyin ama boyle yapınca genellikle dunya kadar hata veriyor o yuzden bunu pek denemeyin
(01-08-2020, Saat: 11:42)abayir41 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Hocsm işe yarar mı bilmiyorum, hiç denemedim ama deneyemeye deger.
İlk başta komutları bir voidin içinde var oldugunu varsayıyorum çunkü oyle cağirması daha kolay oluyor

1. Scriptin bulunduğu objeye erisin sonra onun içiden cağirın
Objemiz.GetComponent <Scriptimiz>().Kodlarımız ();

2. Komutların oldugu voidi static yapın böylelikle her yerden çağirılabilir olsun sonra bunu baska sscriptlerden çağirnayı deneyin ama boyle yapınca genellikle dunya kadar hata veriyor o yuzden bunu pek denemeyin

Maalesef GetComponent kullanınca Başlat tuşuna basınca "Object reference not set to an instance of an object" hatası alıyorum.
Static kullanınca da script içinde hatalar alıyorum.
loadScene komutunu public void fonksiyonuna ekledikten sonra buton scriptinden çağırmak yeterli