Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: zemin aralarında boşluk var
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
arkadaşlar aseprite ile 16x16 bir zemin çizdim. bu unity yüklediğim  ve tile palet ile kullanınca aralarda boşluklar kalın çizgiler oluyor sebebi nedir nasıl düzeltebilirim.
Çiziminin import ayarlarındaki filter mode'u "Point (No filter)" olarak değiştirip apply demen gerekiyor, sorun büyük ihtimal çözülür. Sorunun sebebi ise 16x16 çok küçük bir çözünürlük olduğundan ve unity'nin varasyılan import ayarlarında filter mode "Bilinear" olduğundan kendi içinde anti-alising tarzı bir şey uyguluyor, bu yüzden çözünürlüğü düşük çizimler bulanık gibi gözüküyor.
hocam bunu yaptım fakat bir değişiklik olmadı sadece resimdeki bulanıklık gitti çok net oldu ama aralardaki boşluklar hala duruyor. Bende acemiyim platform yapmak istiyorum bu arada kanalınız çok başarılı keşke 2d bir eğitim seriside olsa biz acemiler için çok güzel olabilirdi Big Grin
Google'da bulduğum kadarıyla "Package manager"da '2D Pixel Perfect' diye bir paket varmış, onu yükleyip kameraya onla gelen 'Pixel Perfect Camera' component'ını atarsan düzeltme ihtimali var.