Unity 3D TR Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unity 3D admob ile reklam ekleme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
(13-09-2017, Saat: 00:11)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(12-09-2017, Saat: 22:33)chocolikegames Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Çok teşekkür ederim. Peki bu GoogleMobileAds denen şey nedir? Sizin gösterdiğiniz plugins import ettkten sonra onuda import etmelimiyiz yoksa artık playstore a yelken açmanın zamanı gelmişmidir?

Birde son rica oyunlarımızı üst sıralara çıkarmak için ASO hakkında bir ders yapmayı düşünürmüsünüz?

Üst sıraya çıkarmak konusunda işler aslında biraz paraya bakıyor , Viral reklam , Bolca olumlu yorum'dan geçiyor tabi ki bunlar birleşince bakmışsın google'play anasayfasında senin oyunun var yada diğer türlü çok kaliteli çok iyi bir oyun yaparsın ve editörler tarafından farkedilir ve seni anasayfaya taşırlar bunlar dışında ise kelime çalışması yapabilirsin tabi ki anahtar kelime kullanımı başlıkta açıklamada vs bunlarda etkili olacaktır.

Rolleyes Shy başım döndü Tongue ama olacak bu iş. Hissediyorum Big Grin
Bu arada reklam işini düzelttim sayenizde.
Ancak şimdide şöyle bir sorun var,
banner reklam kullanmıyorum sadece geçiş reklamı kullanıyorum geçiş reklamlarında ise sadece video çıkıyor bu ayarlanılabilir bişeymi?
Yoksa admob kendisi mi ayarlıyor?
Bunu admob'da reklam ayarlarından yapabilirsin sadece resim , sadece video sadece yazı gibi yani diğer soruna gelicek olursak neden çalışmadığını direk olarak şöylemem ama oluşabilecek sorunlar ya Bannerid hatalıdır yada banner ekleme kodun hatalıdır.
cok yararlı oldu tskrler
(14-09-2017, Saat: 12:12)deno11 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!cok yararlı oldu tskrler

Rica ederim Smile
(13-09-2017, Saat: 12:26)chocolikegames Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(13-09-2017, Saat: 00:11)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Üst sıraya çıkarmak konusunda işler aslında biraz paraya bakıyor , Viral reklam , Bolca olumlu yorum'dan geçiyor tabi ki bunlar birleşince bakmışsın google'play anasayfasında senin oyunun var yada diğer türlü çok kaliteli çok iyi bir oyun yaparsın ve editörler tarafından farkedilir ve seni anasayfaya taşırlar bunlar dışında ise kelime çalışması yapabilirsin tabi ki anahtar kelime kullanımı başlıkta açıklamada vs bunlarda etkili olacaktır.

banner reklam kullanmıyorum sadece geçiş reklamı kullanıyorum geçiş reklamlarında ise sadece video çıkıyor bu ayarlanılabilir bişeymi?

(14-09-2017, Saat: 00:26)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Bunu admob'da reklam ayarlarından yapabilirsin sadece resim , sadece video sadece yazı gibi yani diğer soruna gelicek olursak neden çalışmadığını direk olarak şöylemem ama oluşabilecek sorunlar ya Bannerid hatalıdır yada banner ekleme kodun hatalıdır.

Korkunç bişey oldu Confused 

Uygulamama manuel olarak eklediğim geçiş reklamlarını build alıp telefonumda oynayıp görüntüleyebiliyorum. (build esnasında 3 error veriyor, aşağı resimlerini ekledim.)
Ancak,
Playstore a bu apk yı güncelleme olarak yükledim indirdiğimde reklamlar görüntülenmiyor.
Admob'da mağaza bağlantısı da yaptım yine olmuyor.
Normalde mağaza bağlantısı yapmasam bile olması gerekmezmiydi?
(Sadece geçiş reklamı kullanıyorum, o da bölümler arası geçiş butonuna basıldığında çıkıyor.)
Bu konuda fikri olan varmı arkadaşlar?
(16-09-2017, Saat: 08:16)chocolikegames Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(13-09-2017, Saat: 12:26)chocolikegames Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Rolleyes Shy başım döndü Tongue ama olacak bu iş. Hissediyorum Big Grin

(14-09-2017, Saat: 00:26)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Bunu admob'da reklam ayarlarından yapabilirsin sadece resim , sadece video sadece yazı gibi yani diğer soruna gelicek olursak neden çalışmadığını direk olarak şöylemem ama oluşabilecek sorunlar ya Bannerid hatalıdır yada banner ekleme kodun hatalıdır.

Korkunç bişey oldu Confused 

Uygulamama manuel olarak eklediğim geçiş reklamlarını build alıp telefonumda oynayıp görüntüleyebiliyorum. (build esnasında 3 error veriyor, aşağı resimlerini ekledim.)
Ancak,
Playstore a bu apk yı güncelleme olarak yükledim indirdiğimde reklamlar görüntülenmiyor.
Admob'da mağaza bağlantısı da yaptım yine olmuyor.
Normalde mağaza bağlantısı yapmasam bile olması gerekmezmiydi?
(Sadece geçiş reklamı kullanıyorum, o da bölümler arası geçiş butonuna basıldığında çıkıyor.)
Bu konuda fikri olan varmı arkadaşlar?

Reklam görüntülenmesinin admob mağaza bağlantısı ile bir ilgisi yok öncelikle , Normal apk yı kendi telefonunda kurunca bir problem yokken apk ile yüklediğinden neden olduğunu gerçekten anlamadım o hatalara gelince ilk defa karşılaştım bende internette biraz araman gerekicek bulamazsan bende ilgilenirim.
Teşekkür ederim. İnşallah sizi rahatsız etmek zorunda kalmam. Çözümü bulursam burada paylaşırım.

(13-09-2017, Saat: 12:26)chocolikegames Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!
(13-09-2017, Saat: 00:11)TheTudors Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Üst sıraya çıkarmak konusunda işler aslında biraz paraya bakıyor , Viral reklam , Bolca olumlu yorum'dan geçiyor tabi ki bunlar birleşince bakmışsın google'play anasayfasında senin oyunun var yada diğer türlü çok kaliteli çok iyi bir oyun yaparsın ve editörler tarafından farkedilir ve seni anasayfaya taşırlar bunlar dışında ise kelime çalışması yapabilirsin tabi ki anahtar kelime kullanımı başlıkta açıklamada vs bunlarda etkili olacaktır.

(16-09-2017, Saat: 14:03)chocolikegames Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!Teşekkür ederim. İnşallah sizi rahatsız etmek zorunda kalmam. Çözümü bulursam burada paylaşırım.

Ama aklıma takıldı,
Playstore da görünmeme sebebi,
Bu arada, Google Mobile Ads ı eklememiş olmam olabilirmi?
(AdmobUnityPlugin'i eklemiştim videodaki gibi...)
Merhaba, reklam görüntüleyememe sebebimi buldum. İlk yüklediğim oyunum askıya alınınca üzerinde biraz değişiklik yapıp yeniden yüklemiştim. Bu sefer playstore askıya almadı ama bu sefer admob askıya aldı. İlginçtir, ilk uygulamanın Bundle i. 'ı "com.ChocoLikeGames.XXX" iken ikinci uygulamanınki "com.ChocoLikeGames.YYY" idi ama şu an ikisindede reklam görüntülenmiyor. Ancak "com.ChocoLikeGames.ZZZ" yaparsam build aldığımda kendim reklam görebiliyorum.

Ne güzel sorun çözülmüş işte Big Grin  ...Der gibisiniz ama çözülmedi işte D:

Uygulamam şu anda playstore da olduğu için güncelleme gönderdiğimde Bundle İdentifier isimlerinin aynı olması şartını koşuyor...
Yani reklamsız olan uygulamamı güncelleyemiyorum...

Bir uygulamam askıya alındığı içinde ayrıca tedirginim eğer fazla hatalı hareket sergilenirse playstore da admob da komple hesabımızı kapayabiliyormuş.

Bu konuda fikri olan varmı arkadaşlar ne yapmalıyım ???
Hadi canlar kimsenin fikri yokmu?
Reklamsız oyun maaşsız işe benziyo Sad
Mesela aynı oyunu farklı bir isim ile yeniden yayınlasam sorun olurmu?
Arkadaşlar kısmen çözdüm, oyunumu aile oyunu kategorisinden çıkarınca reklamlar görüntülenmeye başladı.

Tabi çocuklara yönelik bir oyunun aile kategorisinde olmaması da ayrı bir üzüntü ama "Reklam gördüğümde bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi" Big Grin
Oyunumun linki burda destek olmak için indirip yorum yaparsanız sevinirim.

Linkleri görüntüleyebilmek için Kayıt ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.Anlayışınız için teşekkürler.!